Amikor Kunhalmi Ágnes fiatal volt, és kellett a pénz

2014 június 17., kedd 8:01
204

3agi_

Interjút adott a hvg.hu-nak az MSZP oktatásért felelős szocialista képviselője, akiről egyébként az MSZP valótlanul állította, hogy van diplomája. Ebben vallott arról (kényszer nélkül, maga hozta fel a témát), hogy 2005-ben jogerősen elítélték közokirat-hamisításért, mert az akkor 23 éves nő gimnáziumi diákigazolvánnyal akart buszozni.

„Én viszont hiszem, hogy az új politika az őszinte fellépésről kell szóljon. Ezért tartom fontosnak most, és itt elmondani, hogy 2005 novemberében engem például jogerősen pénzbüntetésre ítéltek közokirat-hamisításért, egy diákigazolványos visszaélésért. A lejárt gimnáziumi diákigazolványomra ragasztottam egy érvényesítő matricát, amit az egyik barátom szerzett nekem, hogy diákbérletet tudjak venni, ami sokkal olcsóbb volt. Hülyeség volt, meg is bántam. [...] 83 ezer forint volt a nettó jövedelmem, és nehezen éltem meg belőle. Húszéves voltam, hibáztam, de nem tagadom. Nem vagyok rá büszke, de nem vagyok becstelen ember sem. A félelemkeltés politikai gyakorlata ellen szerintem az őszinteség a megoldás.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt