Amikor Kunhalmi Ágnes fiatal volt, és kellett a pénz

bűnügy
2014 június 17., 08:01
comments 196

3agi_

Interjút adott a hvg.hu-nak az MSZP oktatásért felelős szocialista képviselője, akiről egyébként az MSZP valótlanul állította, hogy van diplomája. Ebben vallott arról (kényszer nélkül, maga hozta fel a témát), hogy 2005-ben jogerősen elítélték közokirat-hamisításért, mert az akkor 23 éves nő gimnáziumi diákigazolvánnyal akart buszozni.

„Én viszont hiszem, hogy az új politika az őszinte fellépésről kell szóljon. Ezért tartom fontosnak most, és itt elmondani, hogy 2005 novemberében engem például jogerősen pénzbüntetésre ítéltek közokirat-hamisításért, egy diákigazolványos visszaélésért. A lejárt gimnáziumi diákigazolványomra ragasztottam egy érvényesítő matricát, amit az egyik barátom szerzett nekem, hogy diákbérletet tudjak venni, ami sokkal olcsóbb volt. Hülyeség volt, meg is bántam. [...] 83 ezer forint volt a nettó jövedelmem, és nehezen éltem meg belőle. Húszéves voltam, hibáztam, de nem tagadom. Nem vagyok rá büszke, de nem vagyok becstelen ember sem. A félelemkeltés politikai gyakorlata ellen szerintem az őszinteség a megoldás.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.