Az új rendészeti államtitkár III/II-es operatív tiszt volt

politika
2014 június 19., 11:49
comments 75

Tasnádi László frissen kinevezett rendészeti államtitkára 1989-ben a BRFK állambiztonsági szervének operatív tisztje volt. Tasnádi később az NBH-nál, az Információs Hivatalnál és az APEH Bűnügyi Igazgatóságánál dolgozott, de megfordult Pintér Sándor cégeinél is, írja a HVG. Tasnádi László adatlapját az index találta meg az Állambiztonsági Szolgálati Történeti Levéltárának honlapján.

Tasnádi László; Áder János; Orbán Viktor; Kövér László; Balogh Zoltán;

Hogy Tasnádi mivel foglalkozott pontosan nem tudni, de az biztos, hogy a BRFK III/II-es osztálya kémelhárítással foglalkozott. A rendészeti államtitkár a C alosztályon volt, aminek feladata a  a belső reakció, a kulturális, ifjúsági és egyházi vonalon ellenséges tevékenységet folytató személyek, diplomaták operatív megfigyelése, és a kiemelt népgazdasági objektumok védelme volt. Tasnádi biztos, hogy dolgozott a Nagy Imre temetésen is, ahol Orbán Viktor beszélt.

Tasnádi később a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. vezérigazgatója és a Pajzs 07 Biztonságvédelmi Zrt. igazgatósági tagja. A második Orbán-kormány alatt ő lett Pintér Sándor kabinetfőnöke.

Az Orbán-kormány az elmúlt négy évben háromszor szavazta le az LMP állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatát. (index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt