Most kezdjen el spórolni, a parlament elfogadta a tízmilliárd eurós paksi hitelt

POLITIKA
2014 június 23., 17:16
comments 93

Aznap, amikor megtudtuk, hogy a kormány előzetes tanulmányok nélkül döntött a tízmilliárd eurós paksi bővítésről, az országgyűlés elfogadta a tízmilliárd eurós bővítést fedező hitelről kötött orosz-magyar kormányközi megállapodást.

Azt a megállapodást, aminek a részleteiről azért tudunk bármit, mert az orosz kormány oroszul nyilvánosságra hozta.

A szerződés szerint a legfeljebb tízmilliárd eurós kölcsönt Mayarország 2014-25 között használhatja fel. Az első hét évben vissza kell fizetnie a ténylegesen felhasznált hitel 25 százalékát, a második hét évben a 35 százalékát, az utolsó hét évben pedig a maradék 40 százalékát. Külön pikantériája a szerződésnek, hogy a hitel esedékes részletét minden év március 15-ig kell utalni.

És hogy minderre miért van szükség? Hát, azt nem tudjuk. Mint az elején írtam, nem készültek előzetes tanulmányok. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.