Ennél kínosabb ma már nem lesz: a századvéges Napi Gazdaság ezerszereset tévedett az RTL vezetőinek fizetéséről

Média
2014 június 23., 11:01
comments 248

Ilyen öngól a magyar sajtóban még nem volt.

Az RTL és a kormány hetek óta  üti egymást a reklámadó miatt. A dolog az RTL-nek egy árnyalattal jobban megy. A dologba ma megpróbált beszállni a kormányközeli Századvég tulajdonában lévő Napi Gazdaság is.

Leleplező cikket közöltek arról, hogy egy jól menő magánvállalkozás, az RTL vezetői sok pénzt keresnek. Többet, mint a beosztottak.

Ezután derült ki, hogy a Napi Gazdaságnál nagyon durván benézték a dolgot. Konkrétan ezerszeres tévedésben vannak.

Az RTL éves beszámolójából kiderül, hogy a vezetők nem a Napi Gazdaságban emlegetett 1,6 milliárd forintot kaptak tavaly, csak 1,6 milliót. Ez ráadásul az igazgatóságra és a felügyelőbizottságra vonatkozik, nem is a menedzsmentre. A hibás számból természetesen hibás következtetést vont le a Napi Gazdaság arraól, hogy mennyi keres egy vezető, és hogy ez hányszorosa az átlagos dolgozó fizetésének.

„Nehéz elhinni, hogy egy gazdasági szaklap ne tudná helyesen értelmezni egy vállalat éves beszámolóját. A Társaság, az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjai részére 2013. évben összesen 1.680 e Ft tiszteletdíjat fizetett ki. Tehát 1 millió 680 ezer forintról van szó.”

– írja közleményében az RTL Klub.

UPDATE:

Na jó, ennél ma már tényleg nem lesz jobb, a Napi Gazdaság szerint

nyomdahiba történt.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

"A Napi Gazdaság nyomtatott illetve online változatában a cégbírósági adatok alapján - nyomtatási hiba miatt - pontatlanul állítottuk, hogy az RTL Klub az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjai részére összesen 1,6 milliárd forint tiszteletdíjat fizetett ki tavaly. A valóságban az összeg 1,68 millió forint."

UPDATE 2:

Direk Gerkens RTL vezért hallják:

dirk

Azaz

"Egyeseknek vissza kéne menniük áltisibe, és átvenni újra a matekot."

UPDATE 3:

Már nem nyomdahibára, hanem technikai hibára hivatkozik a Napi Gazdaság. Még pár óra, és be fogják vallani, hogy nem tudnak számolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.