A DK kérdezi Simicskótól, hogy küldhet gyerekeket ketrecharcolni a Betyársereg

Május végén lett botrány abból, hogy egy fiatalkorú ketrecharcosnak a Tüske Amatőr MMA Utánpótlás versenyen leszakadt a tüdeje. A parlamentben Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő felszólalt a szegény sorsú gyerekek és fiatalkorúak ketrecharca ellen, és Rétvári Bence KDNP-s államtitkár azt mondta, jogszabály-módosítást is terveznek a fiatalkorúak full-contact ütközetei ellen.

Most a DK-közeli Hírhatár írja azt, hogy a Betyársereg is szervez gyerekeknek ketrecharcmeccseket. Ezen a videón egy motorostalálkozón harcol a 16 éves Kiss Robi a Betyársereg színeiben:

A Hírhatár a radikális csoport Facebook-oldalának ezekre a posztjaira hivatkozik:

Kiss Robi, a Betyársereg legifjabb harcosa 16 éves

betyár harc 2

betyár harc 3

A Demokratikus Koalíció közölte: tudni akarja, hogy ki a felelős az ilyen viadalok szervezéséért, és lehet-e ezeken fogadni. Gyurcsányék felszólították Simicskó István sportállamtitkárt, hogy indítson vizsgálatot az ügyben, és nevezze meg a felelősöket.

Tavaly májusban a civilben cukrász Petrovszki Attila horogkereszttel, Hitler- és Szálasi-portréval, illetve „Halál a zsidókra” felirattal a testén indult volna a csehországi Heroes Gate MMA-versenyen, de miután botrány lett, és a prágai önkormányzat, a sportminisztérium meg a rendezvény támogatói is tiltakozni kezdtek szereplése ellen, törölték a meccsét.