Lakner Zoltán meleg

életmód
2014 június 25., 18:46
comments 550

lakner zoltán

Ő nyitja meg pénteken a Budapest Pride-ot, ebből az alkalomból írt a Facebookra egy posztot a homoszexualitásról és a melegek magyarországi helyzetéről.

Ebben többek között azt írja:

„Az se nagyon érdekel, mitől melegek a melegek: a melegség megélése mindig jobban érdekelt, mint a magyarázat. Nem kerestem felmentést saját magamnak sem, mert nincs mire. És nem kerestem a »vallomás«, pláne »bevallás« lehetőségét sem, mert nincs elszámolnivalóm ez ügyben senkivel. Élem az életem, melegként, családban, mert nekem így jó. Nem egy nagy dolog. Nem bujkálok.”

Ritka a honi coming out, azaz hogy valaki nyilvánosan felvállalja, hogy leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer. Lakner a posztot így zárja:

„Nem leszek másmilyen, mint eddig. Egykor sok időmbe telt megtalálni önmagam, nem kezdem elölről :) Mégis fontos volt legalább ennyit mondani, hogy arra biztathassak: nem kell a sértéseket eltűrni. Nem áll melléd senki, ha nem állsz ki magadért.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.