Mától kezdi blokkolni a NAV a külföldi sportfogadási oldalakat

A NAV nemsokára véget vet az esztelen pénzszórásnak, és Magyarországról elérhetetlenné teszi a bet-at-home.com, a betclic.com és a hu.sportingbet.com oldalait, legalábbis egyelőre, mert később jön a többi, szép sorban.

Az adóhivatal van annyira jófej, hogy megvárja a focivébé végét - először kiírja a saját honlapjára, hogy a külföldi sportfogadási oldalak illegális tevékenységet folytatnak (ez még nem történt meg) , mert itthon ezt csak a Szerencsejáték Zrt. művelheti, aztán felszólítja az összes internetszolgáltatót, hogy tegyék elérhetetlenné Magyarországról a fenti három oldalt. Ők ezt megteszik, és július közepétől ezek az oldalak nem működnek majd itthonról.

Mindezt egy 2005-ös törvény teszi lehetővé, ami egyébként félmillió és 10 millió forint közötti összeggel teszi büntethetővé azokat a bankokat, amelyek sportfogadásból származó pénzeket utalnak át.

Egy ilyen törvény elvben sérti az EU-nak a szolgáltatások unión belüli szabad áramlására vonatkozó irányelveit, a magyar állam viszont arra hivatkozik, hogy

az EK szerződés közrendi vagy közbiztonsági okokból engedi a másik tagállamból eredő szerencsejáték szervezés és annak reklámozása korlátozását.

Az nem tiszta, hogy milyen közbiztonsági kockázatot jelent az online sportfogadás mondjuk a teljesen legális (bár államilag szabályozott) kaszinózáshoz vagy tippmixeléshez képest. És az sem, hogy mit lépnek majd az érintett cégek.

A lényeg, hogy júliusban már senki ne fogadjon külföldi oldalakon, és ha áll benn  nyereménye, vegye ki mielőbb, mert különben utazhat Pozsonyba vagy Bécsbe, hogy a pénzéhez jusson, vagy használhat proxyt, VPN-t, satöbbi. Csak aztán ne csodálkozzon, ha lesújt rá a törvény keze.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.