Geszti Péter Magyarországa = Erős Pista + Túrórudi + Gulyáskrém

Egyéb
2014 június 26., 14:36
comments 154

Elkészült Geszti Péter új klipje az emigrációról, amiben Magyarország tényleg egy az egyben megfeleltethető egy Budapestről Londonba tartó Orangeways busz jártnak.

Nagyon várom már azt a napot, amikor egy dolog nem attól lesz magyar, hogy köze van az Erős Pistához, meg van benne gulyásleves. Még nem ma jött el, de most már bármelyik percben itt lehet. Nem is hangzik már olyan rosszul a tavalyi barackfás izé, ugye?

Egyébként a klip zeneileg is kiemelkedő, Sting: Englishman in New York mintájára "Hungarian in Europe", illetve

"legal asian in Europe",

aminek aztán végképp nincs semmi értelme. Persze a dallam is onnan van. A rap

"egri bor helyett Angry Birds".

Anarki itt mellettem azt is megjegyezte, hogy a dalban előkerülő hope /həʊp/ - europe /ˈjʊərəp/ rímpár angolban kábé annyira működik, mint mondjuk magyarul a fogkefe-cipőkanál.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.