Ha valaki egy kéthetes korfui nyaralás után nézte ma először az RTL Klub Híradóját, biztos meglepődött

Mi azért annyira nem, az RTL péntek este csak folytatta a hetek óta felvett tempót. Félóra bulvárhír, majd negyedórás blokk, ahol szerepelt

  • Kezdésnek Orbán Ráhel esküvőjének telefonlopási ügye, és Hír24 mai értesülése, hogy Ráhel két barátnőjének telefonjai tűntek el, rajtuk leánybúcsús képekkel. Megszólalt a pincér, akitől DNS-mintát vettek, ő azt szeretné, ha Orbán Viktor bocsánatot kérne a megvádolt személyzet tagjaitól. Összesen kilencmillió forintért vettek DNS-mintákat, hatvan embertől. Megszólalt egy biztonságpolitikai szakértő, aki elmondta, törvény szerint ugyan rendben lehet a vizsgálat, de etikai és józan ész-féle kérdéseket felvet. És ha tényleg a barátnők telefonjairól van szó, akkor ésszerűtlen is egy ekkora rendőrségi kiadás. 
  • ÁVH-s múltú ügynököket is irányított Tasnádi László, ráadásul Nagy Imre újratemetésén is. Több ellenzéki párt és a CÖF is tiltakozott, a minisztérium nem kommentált. 
  • Százmilliárd forint, teljes egészében költségvetési pénzekből újulhat meg a Puskás-stadion. Az Együtt-PM szerint fontosabb célokra kéne költeni a pénzt. A riport az M3-as metró rettenetes állapotával indul. Ezt a vonalat ugyanannyiból lehetne rendbe tenni, mint amennyit a stadionra szánnak. A kormánybiztos az RTL Híradónak nem nyilatkozott. 
  • Szociális temetést eltörölné a szociáldemokrata párt (!?%),  mert szerintük embertelen. Ezekben a temetőkben ingyen lehet temetni, ha a család mosdat, sírt ás, hantol. Koporsó akkor van ingyen, ha család gyalog viszi a koporsót a ravatalozótól a sírig. Megszólal Schmuck Andor is a Híradóban, itt azért megéreztük, hogy az egész kormánykritikus híradó projekt könnyen áteshet a túloldalra is. 

photo1 (10)

  • Üresen áll a hódmezővásárhelyi stadion, évek óta, még Lázár János vezetése alatt ment minden tönkre. Elszámolási vita áll a háttérben, Lázárék nem fizettek egy magáncégnek, nyertek utána pert is, de az önkormányzat azóta sem fizet. Megszólal a cégvezető, aki szerint felháborító, hogy érvényes bírósági ítélet ellenére sem fizetnek nekik. Az önkormányzat szerint fizetnek. Egyetlen vásárhelyi gyerek sem tornázhat a csarnokban, hangzik még el.
  • Orbán és Cameron veszített a Juncker-ügyben. A jelölti szavazás kapcsán telefonon megszólalt Orbán Viktor is, egyelőre nem tudjuk, hogy ezt vajon az RTL Híradójának tette, vagy egy másik beszélgetést használtak-e fel. Keressük a csatornát, hogy megtudjuk a választ. 
  • Update: Ahogy sejtettük, Orbán nem az RTL-nek nyilatkozott, hanem a reggeli Kossuth rádiós interjúból volt a részlet.

Viszont a Híradó szerkesztői pár másodpercre felvillantották, hogy tudnának ők adni is, ha akarnának: a Fidesz házi trendi díszfiatalja, Böszörményi-Nagy Gergely beszélhetett egy kicsit egy nyertes Design Terminálos projektról. Hogy ezzel kinek üzent és kicsoda, azt még próbáljuk megfejteni.