Ha valaki egy kéthetes korfui nyaralás után nézte ma először az RTL Klub Híradóját, biztos meglepődött

Média
2014 június 27., 16:55
comments 83

Mi azért annyira nem, az RTL péntek este csak folytatta a hetek óta felvett tempót. Félóra bulvárhír, majd negyedórás blokk, ahol szerepelt

  • Kezdésnek Orbán Ráhel esküvőjének telefonlopási ügye, és Hír24 mai értesülése, hogy Ráhel két barátnőjének telefonjai tűntek el, rajtuk leánybúcsús képekkel. Megszólalt a pincér, akitől DNS-mintát vettek, ő azt szeretné, ha Orbán Viktor bocsánatot kérne a megvádolt személyzet tagjaitól. Összesen kilencmillió forintért vettek DNS-mintákat, hatvan embertől. Megszólalt egy biztonságpolitikai szakértő, aki elmondta, törvény szerint ugyan rendben lehet a vizsgálat, de etikai és józan ész-féle kérdéseket felvet. És ha tényleg a barátnők telefonjairól van szó, akkor ésszerűtlen is egy ekkora rendőrségi kiadás.
  • ÁVH-s múltú ügynököket is irányított Tasnádi László, ráadásul Nagy Imre újratemetésén is. Több ellenzéki párt és a CÖF is tiltakozott, a minisztérium nem kommentált.
  • Százmilliárd forint, teljes egészében költségvetési pénzekből újulhat meg a Puskás-stadion. Az Együtt-PM szerint fontosabb célokra kéne költeni a pénzt. A riport az M3-as metró rettenetes állapotával indul. Ezt a vonalat ugyanannyiból lehetne rendbe tenni, mint amennyit a stadionra szánnak. A kormánybiztos az RTL Híradónak nem nyilatkozott.
  • Szociális temetést eltörölné a szociáldemokrata párt (!?%), mert szerintük embertelen. Ezekben a temetőkben ingyen lehet temetni, ha a család mosdat, sírt ás, hantol. Koporsó akkor van ingyen, ha család gyalog viszi a koporsót a ravatalozótól a sírig. Megszólal Schmuck Andor is a Híradóban, itt azért megéreztük, hogy az egész kormánykritikus híradó projekt könnyen áteshet a túloldalra is.

photo1 (10)

  • Üresen áll a hódmezővásárhelyi stadion, évek óta, még Lázár János vezetése alatt ment minden tönkre. Elszámolási vita áll a háttérben, Lázárék nem fizettek egy magáncégnek, nyertek utána pert is, de az önkormányzat azóta sem fizet. Megszólal a cégvezető, aki szerint felháborító, hogy érvényes bírósági ítélet ellenére sem fizetnek nekik. Az önkormányzat szerint fizetnek. Egyetlen vásárhelyi gyerek sem tornázhat a csarnokban, hangzik még el.
  • Orbán és Cameron veszített a Juncker-ügyben. A jelölti szavazás kapcsán telefonon megszólalt Orbán Viktor is, egyelőre nem tudjuk, hogy ezt vajon az RTL Híradójának tette, vagy egy másik beszélgetést használtak-e fel. Keressük a csatornát, hogy megtudjuk a választ.
  • Update: Ahogy sejtettük, Orbán nem az RTL-nek nyilatkozott, hanem a reggeli Kossuth rádiós interjúból volt a részlet.

Viszont a Híradó szerkesztői pár másodpercre felvillantották, hogy tudnának ők adni is, ha akarnának: a Fidesz házi trendi díszfiatalja, Böszörményi-Nagy Gergely beszélhetett egy kicsit egy nyertes Design Terminálos projektról. Hogy ezzel kinek üzent és kicsoda, azt még próbáljuk megfejteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.