A vb legszívszorítóbb híre

2014 június 28., szombat 11:17
18

Nem tud elmenni a Görögország–Costa Ricára a 11 éves Down-szindrómás Celtin-drukker kisfiú, Georgisz Szamarasz legnagyobb rajongója.

Az ír Jay Beatty a skót labdarúgócsapat egyik leglelkesebb rajongója, a csapat csatára pedig a görög Szamarasz. A fiú akkor lett a brit média kedvence, amikor a Celtic utolsó bajnokija után Neil Lennon vezetőedző a nyakába akasztotta az aranyérmét, Szamarasz pedig a karjaiba vette, és velük ünnepelhetett.

Az is kikerült a netre, amikor a kisfiú örömében ugrált, amikor Szamarasz belőtte az Elefántcsontpart elleni, továbbjutást érő tizenegyest. Szamarasz egy sajtótájékoztatón üzent is neki:

„Nagyon-nagyon büszke vagyok arra, hogy a barátomnak mondhatlak.”

A görög futballszövetség pedig a 80 ezer Facebook-lájkot érő videó miatt felajánlotta, hogy kiutaztatja Jayt és a családját a Costa Rica elleni nyolcaddöntőre. Sajnos a család már pont a repülőtéren volt, utazott az USA-ba nyaralni, így nem tudta elfogadni az ajánlatot. A kisfiú ezért videóüzenetben kért bocsánatot:

„Sajnálom, hogy nem lehetek ott, de még mindig nagyon szeretlek. Remélem, hogy nyertek. Hajrá, Sammy!”

Szamarasz valószínűleg meg fog bocsátani. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt