Az RTL-csoport nemzetközi bíróságnál fogja beperelni a magyar államot

politika
2014 június 30., 09:22
comments 97

A HVG interjút készített az RTL-csoport Délkelet-Európárt felelős regionális igazgatójával, Andreas Rudassal. Szerinte az egész magyar gazdaságra hatással lehet, ha a reklámadótörvény fennmarad. Rudas azt is elmondta, hogy nemzetközi bíróság elé viszik az ügyet, még akkor is, ha évekig elhúzódhat a per.

Az igazgató arról is beszél, hogy amíg az ítélet megszületik, akár éveken át is – természetesen – fizetni fogják a reklámadót.

Az interjúban talán ez a legérdekesebb rész:

„Olyan nem fordulhat tehát elő, hogy mi ne fizessük be a törvényben előírt adót. Ennek megfelelően a magyar RTL az elmúlt években sem játszott ki semmiféle törvényt, nem vetett be illegális adózási cselt. Bármilyen üzleti műveletet hajtott is végre, annak adóvonzata kapcsán mindig konzultált az adóhatósággal, annak jóváhagyása nélkül sosem lépett.”

Ha tényleg van egy papír arról, hogy a NAV is tudott arról, hogy a Magyar RTL Televízió Zrt. 2012-es eredménykimutatásában több mint 20 milliárd forintnyi negatív adóalap keletkezett, akkor elég kemény, ha ezután a kormány emiatt ráküldi a NAV-ot a csatornára, mivel arra gyanakszik, hogy a negatív adóalap nem valóságos gazdasági tranzakció eredménye, csak olyan trükk, aminek célja az adófizetés elkerülése volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.