Az RTL-csoport nemzetközi bíróságnál fogja beperelni a magyar államot

2014 június 30., hétfő 9:22
97

A HVG interjút készített az RTL-csoport Délkelet-Európárt felelős regionális igazgatójával, Andreas Rudassal. Szerinte az egész magyar gazdaságra hatással lehet, ha a reklámadótörvény fennmarad. Rudas azt is elmondta, hogy nemzetközi bíróság elé viszik az ügyet, még akkor is, ha évekig elhúzódhat a per.

Az igazgató arról is beszél, hogy amíg az ítélet megszületik, akár éveken át is – természetesen – fizetni fogják a reklámadót.

Az interjúban talán ez a legérdekesebb rész:

„Olyan nem fordulhat tehát elő, hogy mi ne fizessük be a törvényben előírt adót. Ennek megfelelően a magyar RTL az elmúlt években sem játszott ki semmiféle törvényt, nem vetett be illegális adózási cselt. Bármilyen üzleti műveletet hajtott is végre, annak adóvonzata kapcsán mindig konzultált az adóhatósággal, annak jóváhagyása nélkül sosem lépett.”

Ha tényleg van egy papír arról, hogy a NAV is tudott arról, hogy a Magyar RTL Televízió Zrt. 2012-es eredménykimutatásában több mint 20 milliárd forintnyi negatív adóalap keletkezett, akkor elég kemény, ha ezután a kormány emiatt ráküldi a NAV-ot a csatornára, mivel arra gyanakszik, hogy a negatív adóalap nem valóságos gazdasági tranzakció eredménye, csak olyan trükk, aminek célja az adófizetés elkerülése volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt