Magyarország is része az ISIS elképzelt kalifátusának

külföld
2014 június 30., 14:55
comments 323

Az Irak északi, szunnita vidékeit lerohanó terroristacsoport, az ISIS a hétvégén kikiáltotta a kalifátust és nevét egyszerűen Iszlám Államra változtatta. A "kalifátus" jelenleg csak Szíria déli és Irak északi vidékét foglalja magában, de a terroristáknak ennél sokkal nagyobb terveik vannak:

a cél a világuralom.

Ennek részeként közölték most ezt a térképet, amin a jövőbeni államuk legszélső határait ábrázolták:

Igen, jól látja, a Közép-Európában szétterülő fekete folt magában foglalja a Balkán-félsziget, Románia és Ukrajna (illetve immár Ororszország) egyes területei mellett

egész Magyarországot is.

A térképen ábrázolt állam amúgy nagyobb, mint a középkori kalifátus, vagy akár az Oszmán birodalom valaha volt legnagyobb kiterjedése. A térképrajzolók uralkodó logikája az lehetett, hogy azokat a területeket, ahol valaha járt muzulmán katona, hozzácsapták a jövendőbeli államhoz. Így lehet annak része teljes Ausztria is, bár a törökök csak ostromolták Bécset, de megszállniuk nem sikerült. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.