A fideszes L. Simon László totális hülyét csinált magából az RTL kamerái előtt

2014 július 1., kedd 16:56
324

Kiemelkedő szórakoztató értékű volt ma este az RTL Híradó. Az első téma a reklámadótörvény módosítása volt.

Itt ugye az történt, hogy az első változatot elrontották, és az RTL Klubnak sem kellett fizetnie, ezért módosítani kellett a törvényt. Ezt a módosítást L. Simon László fideszes képviselő jegyezte, ám úgy tűnik a jogszabályhoz valójában nem sok köze volt.

Az RTL ma bemutatta, hogy az új szabályok szerint a kisvállalkozásoknak is fizetnie kéne, ha a Google vagy a Facebook rendszerében hirdetnek havi 25 ezer forintnál nagyobb összegért. Nagyon sok olyan vállalkozás van, aki ilyen összeget rak a Facebookra, ilyen kicsi pénzeket pont ott lehet a legjobban elkölteni.

A mai adásban bemutattak egy kisvállalkozót, aki pont a

Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát

árulja díszkeretben önkormányzatoknak, közintézményeknek. Ő 300 ezer forint körül költ egy hónapban a Facebookon, így 50 ezer felett kellene adóznia. Emiatt azt mondja, kénytelen lesz árat emelni.

Mikor L. Simont szembesítették módosítója hatásával, a politikus azt mondta, hogy nincs ilyen a törvényben, a kisvállalkozásoknak nem kell fizetniük. Elmesélte, hogy politikusként ő is költ a Facebookon, és neki sem kell majd fizetnie. Kicsit kioktató hangnemben magyarázza a hitetlenkedő riporternek, hogy a törvényben nincs benne, hogy fizetni kéne.

Aztán ahogy az RTL stábja sétál ki a Parlamentből, jön a telefon: L. Simon sajtósa az. A képviselő úr beszélt a nemzetgazdasági minisztériummal, és ott elmagyarázták neki "saját" törvényjavaslatát. Bizony fizetni kell. A riporter azt is elmondja, hogy a sajtós megkérte őket, hogy az első nyilatkozatot (amin L. Simon hülyeségeket beszél) ne használják. Napi Gazdaság szintű öngól ez.

Az utána következő anyagok is erősek a trafiktörvényről.

Bemutatkozik a település, ahol 17 kilométert kell sétálni egy doboz cigiért, mert senki sem nyithat trafikot. Megtudjuk, hogy 30 milliárd forinttal csökkent a trafiktörvény eredményeként a jövedéki adóbevétel, és megismerünk régi trafikosokat, akiknek a pályázatát meg sem nézték. Le volt osztva, ki kaphat koncessziót, sorolják a Fidesz-közeli győzteseket az RTL-en.

Aztán jön Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János, aki plázában üzemeltet trafikot. Pedig azt már egy ideje nem szabad. Az övé még pont nyitva van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt