A fideszes L. Simon László totális hülyét csinált magából az RTL kamerái előtt

Média
2014 július 01., 16:56
comments 323

Kiemelkedő szórakoztató értékű volt ma este az RTL Híradó. Az első téma a reklámadótörvény módosítása volt.

Itt ugye az történt, hogy az első változatot elrontották, és az RTL Klubnak sem kellett fizetnie, ezért módosítani kellett a törvényt. Ezt a módosítást L. Simon László fideszes képviselő jegyezte, ám úgy tűnik a jogszabályhoz valójában nem sok köze volt.

Az RTL ma bemutatta, hogy az új szabályok szerint a kisvállalkozásoknak is fizetnie kéne, ha a Google vagy a Facebook rendszerében hirdetnek havi 25 ezer forintnál nagyobb összegért. Nagyon sok olyan vállalkozás van, aki ilyen összeget rak a Facebookra, ilyen kicsi pénzeket pont ott lehet a legjobban elkölteni.

A mai adásban bemutattak egy kisvállalkozót, aki pont a

Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát

árulja díszkeretben önkormányzatoknak, közintézményeknek. Ő 300 ezer forint körül költ egy hónapban a Facebookon, így 50 ezer felett kellene adóznia. Emiatt azt mondja, kénytelen lesz árat emelni.

Mikor L. Simont szembesítették módosítója hatásával, a politikus azt mondta, hogy nincs ilyen a törvényben, a kisvállalkozásoknak nem kell fizetniük. Elmesélte, hogy politikusként ő is költ a Facebookon, és neki sem kell majd fizetnie. Kicsit kioktató hangnemben magyarázza a hitetlenkedő riporternek, hogy a törvényben nincs benne, hogy fizetni kéne.

Aztán ahogy az RTL stábja sétál ki a Parlamentből, jön a telefon: L. Simon sajtósa az. A képviselő úr beszélt a nemzetgazdasági minisztériummal, és ott elmagyarázták neki "saját" törvényjavaslatát. Bizony fizetni kell. A riporter azt is elmondja, hogy a sajtós megkérte őket, hogy az első nyilatkozatot (amin L. Simon hülyeségeket beszél) ne használják. Napi Gazdaság szintű öngól ez.

Az utána következő anyagok is erősek a trafiktörvényről.

Bemutatkozik a település, ahol 17 kilométert kell sétálni egy doboz cigiért, mert senki sem nyithat trafikot. Megtudjuk, hogy 30 milliárd forinttal csökkent a trafiktörvény eredményeként a jövedéki adóbevétel, és megismerünk régi trafikosokat, akiknek a pályázatát meg sem nézték. Le volt osztva, ki kaphat koncessziót, sorolják a Fidesz-közeli győzteseket az RTL-en.

Aztán jön Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János, aki plázában üzemeltet trafikot. Pedig azt már egy ideje nem szabad. Az övé még pont nyitva van.

// ]]>

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.