Emlékeznek még a MÁV Cargo eladására?

gazdaság
2014 július 02., 18:28
comments 16

A MÁV Cargot még 2009-ben vette meg az Osztrák Államvasutak, az ÖBB teherforgalmi üzletága, a Rail Cargo Austria. Az ügylet már akkor is szupernek tűnt:

  • a Máv eladta az egyetlen nyereséget termelő üzletrészét,
  • a vasutasok aztán ötmilliárdot kértek a vételárból, mert ők annyit tettek a cég sikeréért. Orbán ki is fizette az egyszeri ajándékpénzt.

Osztrák oldalon sem volt minden oké: a gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó osztrák ügyészség több évig tartó nyomozás után hűtlen kezelés miatt vádat emelt Gustav Poschalko, az RCA és az ÖBB Holding egykori igazgatója, Horst Pöchhacker, az ÖBB Holding felügyelőbizottságának az elnöke, valamint az RCA egykori pénzügyi igazgatója, Gerhard L. ellen.

A vád szerint laza 6,6 milliárd eurót sikkasztottak az ügylet során.

 

(DerStandard, via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.