A Fideszben nagyszerű politikusnak számít, akinek fogalma sincs saját javaslatáról

POLITIKA
2014 július 03., 17:10
comments 135

Az RTL Híradójának riportere Kósa Lajost kérdezte mai sajtótájékoztatóján arról, alkalmasnak tartja-e L. Simon Lászlót feladatára, aki nem tudta, mi áll saját módosító javaslatában.

Kósa elmondta, L. Simon nagyszerű politikus, egy politikust pedig nem az minősít, hogy egy konfliktusos helyzetben pontosan tud-e idézni egy tárgyi adatot. Egy ilyen helyzetben szerinte bárkit zavarba lehet hozni.

A "konfliktusos helyzet" és a "tárgyi adat" ugye egészen pontosan azt jelentette, hogy a parlament folyosóján beszélgetett az RTL a képviselővel arról, az általa jegyzett módosító alapján kinek kell, és kinek nem kell reklámadót fizetni.

A kellemetlen riport után egy nappal a törvényalkotási bizottság ülésén 25 ezerről 2,5 millió forintra emelték a határt, ami alatt az interneten hirdető vállalkozásoknak nem kell adót fizetniük. És biztosították azt is, hogy a politkusoknak ne kelljen adót fizetniük a facebookos reklámok után.

Kósa szavai egyébként egészen egybecsengenek azzal, amit ma a Véleményvezér írt a témáról. Idézzük:

"Az a torz helyzet alakult ki, hogy minél lehetetlenebb, minél vállalhatatlanabb ügyekben áll ki valaki a kormány mellett, annál megbízhatóbb, annál rendesebb kádernek számít. Sőt, ha valaki teljesen felsül, hovatovább tök hülyét csinál magából a közvélemény előtt, akkor még megbízhatóbbá válik, hisz önálló hitelességét elveszítve már csak a főnöke jóindulatától függ a pályafutása."

Szerdán magát L. Simont is megkérdeztük, alkalmasnak tart-e egy olyan képviselőt a feladatra, aki nem ismeri saját javaslatát. Ezt válaszolta:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt