Fehér Ház: Nem is rossz ötlet, hogy Tim Howard legyen a védelmi miniszter

Az amerikai válogatott kapusa, Tim Howard a Belgium elleni nyolcaddöntőn annak ellenére legenda lett, hogy a meccset a csapat végül elveszítette.  Egy meccs alatt annyit védett, mint más kapusok egy egész torna alatt, Amerika azóta is folyamatosan ünnepli a tragikus hőst.

timhoward

Olyannyira, hogy a meccs utáni napon egy tréfás kedvű internetező megszerelte az Amerikai Védelmi Minisztérium Wikipedia-oldalát, és megtette Howardot miniszternek.

Ez még önmagában nem is olyan különös, ilyesmi azért előfordul. Ez viszont most jobban sikerült az átlagos Wikipedia-hekkelésnél.

// ]]>
Először a Wikipedia főarca, Jimmy Wales írt a Twitteren arról, hogy ő ugyan nem szereti a bejegyzések megrongálását, de ez most tényleg jó.

Azóta Josh Earnest Fehér Ház-szóvivő is megkapta a kérdést, hogy valóban tervezi-e az amerikai kormány Chuck Hagel védelmi miniszter lecserélését a kapusra.

Earnest ugyan a sablonválasszal kezdte, vagyis, hogy nincs bejelentenivalója személyek ügyében, de hozzátette:

Sajnos nem állíthatom, hogy a miénk volt a Wikipedián látható remek ötlet. De abban talán Hagel miniszter úr is egyetértene velem, hogy Howard bizonyította, különleges bátorsággal képes elhárítani a támadásokat.