Neymar csigolyája eltört, már nem játszhat a vébén

futball
2014 július 04., 23:57
comments 74
photo_camera A sérülés pillanata. Zuniga a 88. percben egy magas labdáért indult fejjel a brazil térfélen. Jóval magasabbra ugrott Neymarnal, és hátba térdelte ellenfelét. (MTI/AP/Manu Fernández)

A brazil válogatott legnagyobb sztárja, legeredményesebb játékosa csigolyatörést szenvedett a Kolumbia elleni negyeddöntő 88. percében, így már nem léphet pályára a világbajnokságon.

A hazai csapat esélyei drámaian csökkentek a németek elleni elődöntőn, mivel a csapatkapitány, a védelem oszlopa Tiago Silva sem játszhat majd sárgalapjai miatt.

A péntek esti Brazília-Kolumbia negyeddöntőt 2-1 arányban Brazília nyerte, bár a kolumbiaiak szebben, ötletesebben játszottak, a brazilok kihasználtak a meccs elején egy súlyos védelmi hibát, a második félidő közepén pedig David Luiz 25  méterről lőtt nagy szabadrúgásgólt a sorfal mögött rosszul helyezkedő kolumbiai kapusnak. (Egyébként a szabadrúgás téves ítélet volt.)

A találkozó egyáltalán nem volt sportszerűtlen. Sok szabálytalanság volt ugyan (a brazilok 31-szer, a kolumbiaiak 22-szer szabálytalankodtak), de ezek a faultok nem voltak durvák, komolyabb belemenések, utánrúgások nem voltak a meccsen.

A 88. percben történt Neymar-Zuniga ütközés sem tűnt komolynak. Egy magasra pördült labdára érkezett a brazil térfélen Zuniga, Neymar volt kedvezőbb helyzetben, a labda alatt, a kolumbiai viszont lendületből ugrott, jóval magasabbra, mint  a brazil, és térddel hátba rúgta Neymart. Nem hogy szándékosnak nem tűnt az eset, de inkább arra gyanakodott mindenki, hogy egy gólos vezetésnél és pár percnyi hátralévő időnél Neymar eljátssza a nagy halált.

A szabálytalanságot le sem fújta a spanyol játékvezető. Neymar lent maradt, néhány perc után hordágyon vitték le, egyenesen az öltözőbe, Scolari kapitány Henriquét küldte a helyére.

A meccs után még azt nyilatkozta a brazil kapitány, hogy számít Neymarra az elődöntőben, és reméli, hogy pályára tud lépni.

Magyar idő szerint  éjjel kettőkor már arról érkezett hír, hogy Neymart kórházba szállították, az első vizsgálatok szerint  csigolyatörést szenvedett, biztosan nem léphet már pályára a világbajnokságon. A törés nem súlyos, műtétre valószínűleg nincs szükség, de az biztos, hogy több hetet ki kell hagynia a Barcelona csatárának.

Neymar a brazil csapat egyetlen igazán gólerős játékosa, eddig hat meccsen négy gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Kiesésével az egyébként sem túl fantáziadús és eredményes brazil támadójáték erősen meggyengül.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.