Csapatot így még nem aláztak meg vébéelődöntőben

 • Annyit mondok, hogy teljes tíz percig "Brazília Irapuatója" volt a közvetítés címe. Aztán a németek berúgták a hetediket.
 • A meccs előtt azt gondoltuk, hogy a kőkemény brazilok megakadályozzák a németek szép játékát
 • Nagyobbat nem is tévedhettünk volna: a németek fél óra alatt öt gólt lőttek.
 • Ebből hármat három perc alatt.
 • És a szünet után se álltak le, bár össze azért már nem törték magukat.
 • Ennyi gólt még egy csapat se lőtt elődöntőben.
 • Brazíliát is 1920-ban verték csak meg ennyire.

Prandelli a Galatasarayhoz szerződött

A két éve az olaszokkal ezüstöt nyerő, most viszont a csapatát a csoportkörből is továbbjuttatni képtelen volt szövetségi kapitány két évre szerződött az isztambuli klubhoz. Elődje Roberto Mancini volt (bajnoki ezüst, kupaarany, nyolcaddöntő a BL-ben), aki viszont állítólag esélyes az olasz szövetségi kapitányi posztra. 

Gyomorproblémái vannak van Persie-nek

Ezért lehet, hogy kihagyja a holnapi elődöntőt az argetínok ellen. Mondjuk vele is csak eggyel többen volt a hollandok az elmúlt meccseiken. Az a csodafejes még a legelső meccsen volt. 

Alexis Sanchez állítólag végül az Arsenalban köt ki

Holnap jelentik be hivatalosan az eddig a Barcelonában játszó chilei érkezését. 

Meglepetés a brazil csapatban!!!

A védelemben, ahogy arra számítani lehetett, Dante kezd. Ő eddig egy percet se játszott, cserébe a fél német középpályával egy csapatban, a Bayernben játszik. A meglepetés, hogy Neymar helyén Bernard kezd, neki eddig két meccsen 66 perc jutott, ami nem volt elég arra, hogy akárcsak egyszer is kapura lőjön.

Bernard a brazilok meglepetésjátékosa

A 21 éves szélső Neymar helyére került be. A Sahtar Donyeck játékosa nem annyira gólerős, az ukrán csapatban 17 meccsen két gólt szerzett, a válogatottban 13 meccsen egyet. 

Előzetesen inkább a Chelsea-ben játszó Williant várták a kezdőbe. 

Auf geht's Deutschland schießt ein Tor!

Most, hogy már az összeállítások is megvannak, kezdhetjük a ráhangolódást. Mivel idén vagy nincs hivatalos vébéhimnusz, ún. vakavaka, vagy ha van, akkor nem tolják túl - akárhogy is, mindenképpen dicséretet érdemelnek érte a brazil szervezők -, jobb híján be kell érjük Melanie Müller csodahimnuszával. Müller énekesi pályafutására más példát nem találtam, ellenben a Google szerint egész szép amatőrpornós múltja van!

Közhelyparádé lesz ez a meccs!

A Joga Bonito találkozása a mindent a győzelemnek alárendelő gépezettel. Legyőzheti-e a néha öncélúan szép játék a hatékony rombolást? A futballban semmi sem változik, csak a szereposztás: a Joga Bonito képviseletében Németország, a hatékony romboláséban Brazília lép ma pályára.

A kulcsszereplők

Alaptézisünknek megfelelően és Neymar, az egyetlen brazilosan játszó brazil hiányában Scolari gépezetének kulcsa a romboló középpályás, Fernandinho.

Ő volt az, aki a Kolumbia elleni negyeddöntőben valaha legtöbbet (31) szabálytalankodó brazil csapaton belül is az ellenfél legjobbjának a megsemmisítését kapta feladatául. És ebben elég hatékony is volt, a 442 statisztikái szerint tíz labdát is szerzett, volt öt fontos szerelése és négy tisztázása is.

Ma Bastian Schweinsteiger zaklatása lesz a feladata, és ha csak feleolyan jól teljesít is, mint Kolumbia ellen, már azzal is nagy zavarokat okozhat.

Schweinsteiger ugyanis elég érzékeny arra, ha nem hagyják játszani. Ha van helye, akkor viszont a világ egyik legjobbja: a franciák ellen például 53 passzából 45 sikerült, Ghána ellen pedig az ő beállása hozott változást a németek addig elég statikus és ötlettelen játékában. Ha őt leveszik a pályáról, akkor csoda, vagyis Özil hirtelen formába lendülése kellhet.

Az egyemberes csapat a csapatemberek ellen

Amennyire kulcsszereplője Neymar a brazil támadásoknak, annyira kiegyensúlyozott a német támadósor. Thomas Müller ugyan mesterhármassal kezdett a portugálok ellen, de a csapat utolsó hat gólját hat különböző játékos szerezte. Müller után a második legeredményesebb játékosuk a középhátvéd Mats Hummels - akinek a brazil kollégái, a mostani meccs másik fontos brazil hiányzója, Thiago Silva, illetve David Luiz szintén gólt szerzett a negyeddöntőben.

Ne számítson gólzáporra

Németország ezen a vébén öt meccséből hármon nem kapott gólt, a brazilok tíz góljából négyet a most hiányzó Neymar lőtt, egyet pedig ő készített elő.

Maicon kezd Alves helyett, konzervatívabb védőmunkára számíthatunk a klasszikus rombolás jegyében!

Scolari nem tréfál, a mai meccs tényleg a rombolásról szól majd: Dani Alves helyett megint Maicon kezd, akit amúgy Roma-drukkerként kimondottan kedvelek, de sokkal konzervatívabb védő az állandóan előrerohangáló Alvesnél, amit a 442 ábrája is jól mutat:

Maicon amúgy a védőmunkában is visszafogottabb, nem egy becsúszóbajnok, íme:

Mit üzen a múlt?

A németeknek nem sok jót ígér a történelem:

 • Brazília a legutóbbi hat elődöntőjében nem vesztett, ötször simán, egyszer tizenegyesekkel nyert.
 • A két csapat vébén utoljára 2002-ben találkozott, a döntőben, amit a brazilok nyertek.
 • Németország ugyan világrekordot ért el azzal, hogy zsinórban negyedszer jutott elődöntőbe, de a legutóbbi kettőt elbukta.
 • Brazília a legutóbbi tíz meccsükön mindig lőtt gólt Németországnak, átlagban kettőnél is többet.

A statisztikák is Brazíliának kedveznek

Az 538 előrejelzése szerint ma este még Neymar és Thiago Silva távollétében is Brazília az esélyese:

65:35 a javukra a statisztikai valószínűség, ami Neymarral és Silvával 73:27 lenne.

Ebben persze jelentős szerepe van a hazai pályának is, láttunk már ezen a vébén bírót furcsán fújni brazil meccsen! Az 538 szerint lényegében már csak a hazai pálya billenti Brazília javára az esélyeket, Neymar kiesése pedig statisztikailag -0,4 gólt jelent.