Dirk Gerkens fenyegető üzeneteket kap, ezért jár testőrökkel

2014 július 9., szerda 8:02
50

Interjú jelent meg a francia Libération szerdai számában Dirk Gerkens-szel, az RTL Klub vezérigazgatójával. A napilap első kérédésére válaszolva Gerkens elmagyarázta a reklámadó koncepcióját, leginkább azon panaszkodva, hogy a prograsszív kulcsok miatt az az RTL-t sújtja leginkább, míg a kormányközeli tulajdonosokhoz került TV2-nek egy módosítás következtében nem is kell fizenie.

"AZ RTL Klub fizeti majd az adó 65 százalékát, holott a reklámtortából csak 15 százalékos a részesedésünk. Idén 9,7 millió eurónak megfelelő forintot kell majd befizetnünk, a TV2-nek meg semmit. Ez egy komédia!"

A francia riporter otthon lehet a magyar tévépiacon, ugyanis ezután rögtön azt kérdezte, miért várt az RTL a médiaadóig a rendes politikai híradókkal. Erre Gerkens azzal felelt, hogy tabloidizációban a TV2-t követték, míg az RTL2-n igyekeztek politikai híradót csinálni.

Gerkens szerint azért jött a médiaadó, mert a kormány szeretné elérni, hogy az RTL-csoport áron alul eladja a magyar érdekeltségeit. A vezérigazgató a TV2 eladását hozta fel példaként: akkor merült fel először a reklámadó bevezetése, és sikerült is elriasztani vele a TV2 iránt érdeklődő külföldi befektetőket, így a csatorna Gerkens szerint strómanokon keresztül kormányközeli üzletemberekhez került.

Aztán kiderül, hogy Gerkens mostanában azért jár testőrökkel, mert egy közvetítőn keresztül fenyegetéseket kapott.

"De az RTL nem hátrál és nem adja meg magát, nem enged a zsarolásnak, sem politikai. sem pénzügyi nyomásnak. Minden jogi lehetőséget kimerítünk, mind Magyarországon, mind külföldön, még ha mindez évekbe telik is."

Aztán jön a Libération zseniális lezárása:

"Ez az idei nyári sorozat. Erősebb, mint a Borgen vagy a Trónok harca. Új részekkel minden este ... az RTL Klub új politikai híradójában. "

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt