Mit kezdhet egy állatkert az ajándékba kapott, lejárt szavatosságú élelmiszerekkel?

ÁLLAT
2014 július 13., 12:56
comments 16

Azt tudta, hogy egy nagymacska éves húsadagja 1 millió forint? A kecskeméti vadasparkban hat nagymacska is van.

Ezzel érzékeltette a vadaspark igazgatója, Pullai Béla, hogy milyen költségei vannak egy ilyen típusú intézménynek. A vadaspark nagyáruházakkal kötött megállapodást, hat darabbal is, hogy onnan lejárt vagy csomagolássérült élelmiszereket, tejet, húst, zöldséget, pékárut hoznak el. Van, hogy többet is, mint amit megesznek az állatok, de nem szemezgethetnek, vinniük kell mindent. A felesleget pedig lepasszolják.

Csakhogy ez így szabálytalan, legalábbis a kecskeméti rendőrség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást - írja a baon.hu.

A felesleg a vadaspark igazgatója szerint 2014-ig egy vaddisznóskertbe került, 2014 márciusa óta pedig egy biogáztelepre. Mindez szerződés alapján.

Pullai szerint amióta ő az igazgató, vagyis az elmúlt öt évben anyagilag rendeződött a park helyzete, sokkal több az állat és sokkal több a látogató is, az épületeket, kifutókat is felújították. Szerinte egyszerűen arról van szó, hogy valaki szemet vetett „egy jól menő, stabil állatkert igazgatói székére”, azért támadták meg.

A rendőrség részleteket nem árult el a nyomozásról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.