Nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az olyan civil szervezetek, amik nem nyaliznak folyton a kormánynak

POLITIKA
2014 július 14., 13:05
comments 335

Ha valakinek igazán jól áll, hogy a politika és a civil szervezetek összefonódása miatt háborogjon, akkor az a békementes csapat. Tudják, többek közt a közpénzekkel is szépen kisraffírozott CÖF/CÖKA szervezi azokat a bátor meneteket a hatalom mellett évek óta Széles Gáborral, Bayer Zsolttal és a többiekkel. Szóval ha valahol, hát akkor náluk tudják, hogy milyen kényesen kell egyensúlyozni civilként, nehogy összemossanak egy szervezettet egy politikai  erővel.

Ebből a pozícióból adtak ki ma közleményt, amiben előkerül az Ökotárs Alapítvány, a Norvég Civil Alap, az Átlátszó és egy defektív iroda is.

"A CÖF-CÖKA nem engedheti becsületes civil közösségének besározását. (...) Most, amikor az amerikai lehallgatási botrány egyre jobban nyugtalanítja az európai civil társadalmat, a külföldi pénzek beáramlása és felhasználása kapcsán szükségesnek látjuk a nemzetbiztonsági ellenőrzéseket is. (...) Kérjük megvizsgálni a 20-40 millió forintot elnyert szervezetek külföldről érkező pénztámogatásainak szerződéses hátterét, a bértollnokoknak kifizetett összegek adózását. A CÖF-CÖKA érdekelt a vizsgálatokban, mert lelepleződhet az álszent, esetlegesen idegen érdekek szolgálatát vállaló civil szervezetek képmutatása. Láthatóvá válik az ellenzéki erők anyagi bázisa. Öntsünk tiszta vizet a pohárba."

Illetve:

"Az Ökotárs Alapítvány több pályázó szervezetnek nyújtott 20-40 millió forint közötti támogatást. Ezek a szervezetek az ellenzéki pártokhoz kötődésüket azzal igazolták, hogy a támogatással elnyert pénzekből folyamatosan támadták a regnáló kormányt, és a polgárság többségi támogatását bíró civil közösségeket, kiemelten a CÖF-CÖKA-t. Ők az ellenzéki internetes médiumok működtetői, akik hamis állításaik alátámasztása érdekében oknyomozó újságírásra hivatkozva nem bejegyzett "defektív" irodákat működtetnek. Nem riadnak vissza hamis bizonyítékok közreadásától sem."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.