Nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az olyan civil szervezetek, amik nem nyaliznak folyton a kormánynak

2014 július 14., hétfő 13:05
337

Ha valakinek igazán jól áll, hogy a politika és a civil szervezetek összefonódása miatt háborogjon, akkor az a békementes csapat. Tudják, többek közt a közpénzekkel is szépen kisraffírozott CÖF/CÖKA szervezi azokat a bátor meneteket a hatalom mellett évek óta Széles Gáborral, Bayer Zsolttal és a többiekkel. Szóval ha valahol, hát akkor náluk tudják, hogy milyen kényesen kell egyensúlyozni civilként, nehogy összemossanak egy szervezettet egy politikai  erővel.

Ebből a pozícióból adtak ki ma közleményt, amiben előkerül az Ökotárs Alapítvány, a Norvég Civil Alap, az Átlátszó és egy defektív iroda is.

"A CÖF-CÖKA nem engedheti becsületes civil közösségének besározását. (...) Most, amikor az amerikai lehallgatási botrány egyre jobban nyugtalanítja az európai civil társadalmat, a külföldi pénzek beáramlása és felhasználása kapcsán szükségesnek látjuk a nemzetbiztonsági ellenőrzéseket is. (...) Kérjük megvizsgálni a 20-40 millió forintot elnyert szervezetek külföldről érkező pénztámogatásainak szerződéses hátterét, a bértollnokoknak kifizetett összegek adózását. A CÖF-CÖKA érdekelt a vizsgálatokban, mert lelepleződhet az álszent, esetlegesen idegen érdekek szolgálatát vállaló civil szervezetek képmutatása. Láthatóvá válik az ellenzéki erők anyagi bázisa. Öntsünk tiszta vizet a pohárba."

Illetve:

"Az Ökotárs Alapítvány több pályázó szervezetnek nyújtott 20-40 millió forint közötti támogatást. Ezek a szervezetek az ellenzéki pártokhoz kötődésüket azzal igazolták, hogy a támogatással elnyert pénzekből folyamatosan támadták a regnáló kormányt, és a polgárság többségi támogatását bíró civil közösségeket, kiemelten a CÖF-CÖKA-t. Ők az ellenzéki internetes médiumok működtetői, akik hamis állításaik alátámasztása érdekében oknyomozó újságírásra hivatkozva nem bejegyzett "defektív" irodákat működtetnek. Nem riadnak vissza hamis bizonyítékok közreadásától sem."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt