Varg Vikernes fél év felfüggesztettet kapott, nem fellebbezett

Terrorizmus
2014 július 19., 14:28
comments 44

Az elkényeztetett norvég gyerekből pogány templomgyújtogató szektássá és brutális gyilkossá váló Vikernesről itt írtunk, miután a mára egyszerű militarista rasszista nácivá átalakult férfit és a feleségét tavaly ilyenkor letartóztatták franciaországi otthonukban, tömeggyilkosság szervezéséért. Pár nappal később elengedték őket, mert nem tartották indokoltnak a fogva tartásukat. Erről Vikernes a blogján is mesélt.

photo_camera Vikernes 2009-ben (Fotó: Rusztem Adagamov / Drugoi / Wikipedia)

Idén július 8-án az ügyben Vikernest a párizsi bíróság a blogján olvasható fajgyűlölő tartalom miatt rasszista gyűlöletkeltésért fél év próbaidőre és 8000 eurós pénzbírságra ítélte. Az ítélethirdetéskor sem ő, sem az ügyvédje nem volt jelen. Fellebbezni péntek éjfélig tudott volna, ezt úgy tűnik, nem tette meg.

Korábban Norvégia liberális börtöneiben 15 évet ült gyilkosságért és templomgyújtogatásért. A norvég államnak máig nem fizette ki a teljes kártérítést. Most Franciaországban él a feleségével és a gyerekeivel. A blogjára továbbra is tolja a törvényellenes ostobaságait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.