Kerry: Oroszországból érkezett a rakétarendszer, amivel lelőtték a maláj gépet

külföld
2014 július 20., 13:48
comments 357

John Kerry amerikai külügyminiszter a CNN-nek adott interjút, amiben elmondta, hogy az amerikai műholdak észlelték a légvédelmi rakéta indítását és követték annak röppályáját is. Kerry szerint biztosan tudják, hogy az utóbbi hónapban fegyverek áramlottak be Ukrajnába Oroszországból, köztük egy 150 járműből álló konvoj, amelyben személyszállító járművek, rakétavetők és tüzérség volt.

mh17a

A külügyminiszter szerint lehallgattak olyan beszélgetéseket, amikben a maláj gép lelövéséhez használt, nyugati kódnevén SA-11 típusú rakétarendszer leszállításáról volt szó a szeparatistáknak. Kerry hozzátette, hogy

a szakadárok tucatnyi repülőgépet lőttek le, csütörtökön eldicsekedtek azzal, hogy egy újabbat is sikerült, de csak utána jöttek rá, hogy egy utasszállítóról volt szó.

A külügyminiszter szerint a szakadárok oroszországi kiképzésen tanulták meg a föld-levegő rakéták kezelését.

Tudjuk hogy vannak ilyen rendszereik és tudjuk, hogy az ukrán kormányerőknek nem volt ilyenjük a térségben.

John Kerry az NBC-nek adott interjúban azt fejtegette, hogy Oroszország támogatja, ellátja és kiképzi a szeparatistákat,

így a felelősség Moszkváé.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.