Lakóházakba csapódott egy utasszállító egy Tajvan melletti szigeten

2014 július 23., szerda 14:11
18

Leszállás közben lakóházakba ütközött a viharos időjárás miatt a TransAsia légitársaság egyik utasszállító gépe Tajvan közelében, a Penghu-szigeteken található Makong repterén. A Taiwan News szerint az ATR-72-es repülőn lévő 58 emberből (54 utas, 4 fő személyzet) 51-en haltak meg, de más hírforrások kevesebb halottról tudnak. A CNA szerint 7 sebesült van, a többiek halottak lehetnek.

Reports said pilot was having problems landing the plane in Penghu due to typhoon. http://t.co/RyoOFDyZ4K pic.twitter.com/2fofl5BsdL

— The Straits Times (@STcom) 2014. július 23.

A járat Kaohsziung városból indult délután öt órakor és 35 perccel később kellett volna megérkeznie a makongi repülőtérre. A tragédia helyi idő szerint este 7 óra táján történt.

A Business Insider azt írja, hogy a TransAsia Airways legtöbb járata tajvani belföldi járat, ez a gép is Tajvaról tartott a Penghu-szigetekre. A reptérre érkezve megpróbált leszállni. Elsőre nem sikerült, a második próbálkozáskor történt a baleset.

Tajvani források szerint, miután földet ért, a repülő kigyulladt a kifutópálya végén. Több száz ember kezdte meg az utasok mentését.

Tajvant kedden érte el a Matmo tájfun, ma már elhagyja a szigetet Kína felé. Ezért is kaphatott felszállási engedélyt a járat Tajvanon, ott ugyanis már tisztult az idő. A Penghu-szigetek viszont épp Kína és Tajvan közt van, így a TransAsia járata tulajdonképpen a tájfun után ment. Itt egy videó arról, mit művelt a vihar Tajvannal:

UPDATE

Az MTI délután 5-kor azt írta: A balesetnek a legfrissebb hivatalos közlés szerint legalább 47 halálos áldozata és 11 sebesültje van.

(A címlapi kép a Twitterről.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt