Orbán Viktor nem hajlandó nyilvánosan vitázni Washingtonban, lemondták a programját

külföld
2014 július 24., 08:13
comments 409

Októberben Amerikába utazik Orbán Viktor, de ezúttal nem vébédöntőt nézni, hanem New Yorkba és Los Angelesbe. A Népszabadság úgy tudja, Washington is szerepelt az eredeti útitervben, de Orbán végül kihagyja az amerikai fővárost.

Egyrészt mert nemhogy a Fehér Házban nem fogadnák, hanem a külügyminisztériumban is legfeljebb csak helyettes államtitkári szinten. Másrészt pedig mert a Georgetown Egyetem, ahol előadást tartott volna, ragaszkodott ahhoz, hogy utána egy nyilvános vitára is sor kerüljön. Ebbe viszont a magyar fél nem volt hajlandó belemenni.

A Népszabadság arról is ír, hogy a Fellegi Tamás által vezetett washingtoni lobbicsoport, a Magyarország Kezdeményezések Alapítványa meghívott Budapestre egy volt kongresszusi képviselőkből és egyéb szakértőkből álló csoportot. Ők viszont azért mondták le az augusztus végére tervezett programot, mert túl keveset találkozhattak volna ellenzéki politikusokkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.