A magyar állam legsötétebb arcai sorozatunkból: Soltész Miklós egyházügyi és civil társadalomért felelős államtitkár

politika
2014 július 28., 13:38
comments 136

Soltész államtitkár úgy érezte, hogy a daganatos betegségből gyógyuló gyerekek táboránál nincs jobb helyszín arra, hogy hadat üzenjen a deviáns leszbikusoknak, akik teljesen feleslegesek a magyar társadalom számára.

A dolog sima norvégalapozásnak indult. Soltész arról beszélt, hogy jogosan kavart nagy vihart Norvég Alap támogatási gyakorlata.

"Katasztrofális és rossz ez a rendszer. (...) Sokszor teljesen feleslegesen, külföldi civil szervezetek befolyása alatt álló szervezeteket támogatnak. Például egy leszbikus szervezetet 20 millió forinttal támogatott az alap."

A norvégok el akarnak elsorvasztani bennünket, ezért adják a milliókat a felesleges leszbikusaknak. Ugye nem tűrjük ezt már sokáig?

"Nem véletlen, hogy a magyar kormány felvette ezzel szemben a küzdelmet. A 2014-20-as tervezési időszakban biztos, hogy teljesen másképp fogunk ehhez hozzáállni. Nem olyan civil szervezeteket fogunk támogatni, amelyek az értéktelenséget, felesleges dolgokat közvetítik. (...) Jövőben nagyobb hangsúlyt kell kapniuk a családokkal foglalkozó, illetve a gyógyító tevékenységeket segítő civil szervezetek támogatásának."

Csak azért van bennem egy egészen pici bizonytalanság a meccs kimenetelét illetően, mert ha világszerte, vagy akár Magyarországon összehasonlítom a felesleges leszbikusok számát a hasznos kereszténydemokratákéval, akkor nem biztos, hogy a KDNP-sek lesznek többen.

Beleszólásunk kell, hogy legyen abba, hogy azok a civileknek szánt pénzek, amelyeket az EU-ból, a norvég vagy a svájci alapból kapunk, tényleg jó helyre menjenek, jól hasznosuljanak

- erről is beszélt Soltész.

Nem kéne itt megállni, Nem csak azt mondanánk meg a norvégoknak, hogy ők Magyarországon milyen szervezeteket támogathatnak a saját pénzükből. A KDNP mintegy auditálhatná Norvégiát, és Soltész államtitkár kijelölhetné azokat az irányokat, amik mentén az ő visszamaradott társadalmuk felzárkózhatna a fejlett magyar mellé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.