A magyar állam legsötétebb arcai sorozatunkból: Soltész Miklós egyházügyi és civil társadalomért felelős államtitkár

2014 július 28., hétfő 13:38
136

Soltész államtitkár úgy érezte, hogy a daganatos betegségből gyógyuló gyerekek táboránál nincs jobb helyszín arra, hogy hadat üzenjen a deviáns leszbikusoknak, akik teljesen feleslegesek a magyar társadalom számára.

A dolog sima norvégalapozásnak indult. Soltész arról beszélt, hogy jogosan kavart nagy vihart Norvég Alap támogatási gyakorlata.

"Katasztrofális és rossz ez a rendszer. (...) Sokszor teljesen feleslegesen, külföldi civil szervezetek befolyása alatt álló szervezeteket támogatnak. Például egy leszbikus szervezetet 20 millió forinttal támogatott az alap."

A norvégok el akarnak elsorvasztani bennünket, ezért adják a milliókat a felesleges leszbikusaknak. Ugye nem tűrjük ezt már sokáig?

"Nem véletlen, hogy a magyar kormány felvette ezzel szemben a küzdelmet. A 2014-20-as tervezési időszakban biztos, hogy teljesen másképp fogunk ehhez hozzáállni. Nem olyan civil szervezeteket fogunk támogatni, amelyek az értéktelenséget, felesleges dolgokat közvetítik. (...) Jövőben nagyobb hangsúlyt kell kapniuk a családokkal foglalkozó, illetve a gyógyító tevékenységeket segítő civil szervezetek támogatásának."

Csak azért van bennem egy egészen pici bizonytalanság a meccs kimenetelét illetően, mert ha világszerte, vagy akár Magyarországon összehasonlítom a felesleges leszbikusok számát a hasznos kereszténydemokratákéval, akkor nem biztos, hogy a KDNP-sek lesznek többen.

Beleszólásunk kell, hogy legyen abba, hogy azok a civileknek szánt pénzek, amelyeket az EU-ból, a norvég vagy a svájci alapból kapunk, tényleg jó helyre menjenek, jól hasznosuljanak

- erről is beszélt Soltész.

Nem kéne itt megállni, Nem csak azt mondanánk meg a norvégoknak, hogy ők Magyarországon milyen szervezeteket támogathatnak a saját pénzükből. A KDNP mintegy auditálhatná Norvégiát, és Soltész államtitkár kijelölhetné azokat az irányokat, amik mentén az ő visszamaradott társadalmuk felzárkózhatna a fejlett magyar mellé.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt