Beszólt a Magyar Nemzet Havasi Bertalannak

Havasi Bertalan a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Elvileg egy ilyen szerepben az lenne a feladata, hogy segítse a miniszterelnök és a sajtó közti kommunikációt, de Havasi többnyire Orbán leglelkesebb testőrét játssza, aki nem kíméli saját magát, ha főnöke védelméről van szó. Ha még sosem hallott Havasi-ról, akkor két adalék:

  • Az államtitkár őrzi azt az összepréselt kólásdobozt, amiből Orbán Viktor kortyolt Dunaharasztiban a kólagyárban,
  • Nézze meg ezt a Hír24 videót. 

Eddig jellemzően az ellenzéki kamerák elé vetette magát a helyettesállamtitkár, de most már a Magyar Nemzet is megelégelte viselkedését. A jobboldali lap Tusványosról ír, mikor az utolsó bekezdés éles fordulat vesz:

A rendezvény négy napja alatt itt a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó politikusok száma a Kárpát-medencében, és ez nem feltétlenül zavaró, de a figyelmes szemlélő egészen érdekes megállapításokat is tehet.

Például azt: a miniszterelnök körül riasztóan megnőtt a meglehetősen szervilis, ám a világ felé buta agresszivitást mutató emberek száma. Ennek a típusnak a jellemző példája a miniszterelnök sajtósa, aki fizikailag is inzultálta kollégánkat, miközben az lenne a dolga, hogy segítse a munkájukat végző újságírók tevékenységét. Mi a magunk részéről jeleznénk: a bunkóság, az agresszivitás, de még a lihegő szervilizmus sem tartozik a polgári, keresztény, konzervatív erények közé.

Ha még nem unta meg Bertalant, játsszon vele! És azt ne felejtsük el, hogy 2007 óta Orbánnal nem készült igazi interjú, szóval valamit tud a sajtófőnök.