A török miniszterelnök helyettese szerint a nőknek nem kéne nyilvánosan nevetgélniük

külföld
2014 július 29., 14:15
comments 107

Bülent Arinc az ország erkölcsi hanyatlása ellen kelt ki.

Szerinte a fiatalok körében növekvő kábítószer-fogyasztás és a nők elleni erőszak terjedése is a morális züllés jele.

A televíziós műsorok pedig szerinte szexfüggést okoznak a fiataloknál. Ellenszerül a Korán olvasását ajánlotta.

Az erényesség igen becses dolog. A férfiak legyenek hűek feleségükhöz, a nők pedig nyilvánosan ne nevessenek hangosan, és ne mutogassák bájaikat

- mondta el minderről gondolatait.

Bírálta a kormányfő-helyettes azt is, hogy a nők órákon át lógnak mobiltelefonjukon, ételrecepteket cserélnek ki, vagy pletykálkodnak. Arinc szerint az ilyen témákat személyes találkozóikra kellene tartogatniuk.

photo_camera (DAVID GANNON / AFP)

Ekmeleddin Ihsanoglu ellenzéki elnökjelölt Twitteren visszautasította Arinc kijelentéseit. Semmire sincs inkább szüksége Törökországnak, mint a nők vidám nevetésére. Banu Güven televíziós újságíró pedig arra szólította fel a nőket, hogy hetente tartsanak nevetés-tüntetéseket.

Ihsanoglu az elnökválasztás toronymagas esélyesének tartott jelenlegi miniszterelnökkel, Recep Tayyip Erdogannal mérkőzik meg az augusztus 10-i választáson. (MTI, Hurriyet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.