Az év legabszurdabb kormányzati eseménye: Fazekas Sándor átvett egy gombát

sci-fi
2014 július 30., 13:05
comments 177

Rekordméretű szarvasgombát talált a múlt héten a Jászságban Papp Béla és Milla nevű kutyája. És mit tesz az ember egy 1,28 kilós gombával, ha már rátalált? Azon nyomban felajánlja Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszternek, hogy

a legjobb tudása és tehetsége szerint döntsön a gomba sorsáról.

 

photo_camera A gomba

Több se kellett Fazekas Sándornak: a miniszter egész ceremóniát rittyentett a gombaátadás-átvétel köré a Földművelésügyi Minisztérium miniszteri kistárgyalójába, bár az elképesztő médiaérdeklődésre való tekintettel (a gomba az új uborka) a Papp László Sportaréna sem lett volna túlzás. Én őszintén szólva titokban arra vártam, hogy lesz ott egy pap, aki megáldja, megszenteli vagy legalább megkereszteli a csodagombát, mert

az mégsem járja, hogy az Ország Gombájának még neve sincs.

Esetleg a miniszter omlettre reszeli, ahogy azt normális esetben egy szarvasgombával szokták csinálni.

photo_camera A miniszter

De Fazekas miniszter meglepő önuralmat tanúsított: átvette, megszagolta a gombát, és közölte, hogy a Mezőgazdasági Múzeumba kerül, ott lehet majd nézegetni, vizsgálgatni.

A meghitt, hangulatos rendezvényen az is kiderült, hogy rég nem az a kérdés, hogy szarvasgomba-nagyhatalom leszünk-e, hiszen már azok vagyunk. Most már csak az a kérdés, hogy Magyarország a legnagyobb szarvasgomba-nagyhatalom lesz-e, vagy csak kicsi, esetleg közepes szarvasgomba-nagyhatalom. Reszkess, Périgord! A szarvasgomba kétségkívül nemzeti kincs - a hungarikum státuszról nem esett szó, de az sem várathat soká magára. Fazekas be is jelentette, hogy készül a szarvasgombatörvény, nyilván mert amire ebben az országban nincs törvény, az nincs is.

Ez a gomba márpedig van.

photo_camera A gomba és a miniszter

Arról, hogy mennyit ér ez a konkrét darab gomba, megoszlanak a vélemények: a Cinknek a megtalálók néhány napja azt mondták, 100-150 euró lehet, mivel hogy ez nem az a fajta, aminek egy körömpiszoknyi darabját a Sotheby's szokta elárverezni csillagászati áron, de az átvételi ceremónián már milliók röpködtek, és egy külföldi befektető állítólag 3000 eurót is ajánlott érte.

Az ünnepi hangulatot csak a Klubrádió ügybuzgó riportere rontotta el, aki feltette a kérdést, hogy szarvasgomba átadása nem veti-e fel a korrupció gyanúját, de a miniszter még a feltételezést is határozottan visszautasította.

Lefelé menet a minisztériumi páternoszter oldalán mindenesetre megjelent egy sárkány. A bőre apró jégkristályokból állt, és kékes láng lövellt a farkából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.