STEVEN SEAGAL: OROSZ VAGYOK

Popkult
2014 augusztus 10., 14:17
comments 143

Az Ukrajnától Oroszországhoz csatolt Krím félszigeten adott koncertet az önmagát orosz gyökerűnek mondó Steven Seagal amerikai akciófilmszínész és blueszenész, újból kinyilvánítva támogatását Vlagyimir Putyin orosz elnök iránt – írja az MTI.

photo_camera Sylvester Stallone varacskos bluesriffekkel döngölte padlóba a nagyérdeműt június 27-én., a Budapest Kongresszusi Központban (Fotó: Soós Lajos / MTI)

Az oroszbarát szeparatizmus támogatása miatt több európai fesztiválról kitiltott 62 éves sztár az Éjjeli Farkasok nevű orosz motorosklub találkozójának zárónapján, szombat este lépett fel a félszigettel együtt márciusban Oroszországhoz csatolt Szevasztopol krími hadikikötőben zenekarával, a Steven Seagal Blues Banddel.

A basszusgitáron játszó énekes-dalszerző blues stílusban adott elő ismert slágereket a függetlenségét önkényesen kikiáltó kelet-ukrajnai „donyecki népköztársaság” zászlajával is díszített színpadon, az ukrajnai szakadárok zászlait is lengető közönség előtt. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint a színész-énekes azt mondta, azért vállalta a fellépést

„mert a zene összeköt”.

steven seagal dance

A koncert után a motorosklub elnöke, a Hirurg (Sebész) néven is emlegetett Alekszandr Zaldosztanov Putyin elnök képmásával és egy orosz vitéz figurájával díszített labdarúgómezt adott át az amerikai előadónak, kárpótlandó őt azért a három elmaradt koncertért, amit a Krím félszigeti rendezvényen való fellépése miatt nem tarthatott meg Európában, közte egy észtországi bluesfesztiválon.

Helyi újságíróknak Seagal azzal magyarázta részvételét, hogy

orosz gyökerei vannak, nagyszülei Vlagyivosztokból, illetve Szentpétervárról származtak, ezért „nem tehette meg, hogy nem jön el fellépni egy orosz városban”.

A Zvezda orosz állami tévének egyenesen azt mondta, hogy

„orosz vagyok”.

Egy orosz újságnak márciusban adott interjúban Seagal kijelentette, hogy jogosnak tartja Putyin elnök szándékát a Krímben élő oroszok „megvédésére”.

photo_camera Fotó: AFP / RIA-NOVOSTI/ POOL / Alexei Nikolsky

Az amerikai filmszínész és Vlagyimir Putyin régóta közeli barátok, és rendszeresen találkoznak – mondta Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője Seagal egy tavalyi moszkvai látogatása alkalmából, aminek célja a küzdősportok népszerűsítése volt.

Kreml-közeli politikusokkal találkozva Steven Seagal nemrég felajánlotta, hogy az orosz fegyverkereskedők kijáróembere lesz Washingtonban.

Az ITAR-TASZSZ szerint százezren vettek részt a motorosfesztiválon, amit 6. alkalommal tartottak Szevasztopolban, idén Krím és Szevasztopol Oroszországgal való egyesítése jegyében, a motorosok közül ötezren Oroszország különböző régióiból érkeztek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt