Ez a kommunizmus idején volt normális: az MNB kastélyvásárlásáról ír a Financial Times blogja

Múlt héten írta meg a HVG, hogy a Magyar Nemzeti Bank megvásárolta a tiszaroffi Borbély-kúriát 680 millió forintért, ebben pedig saját dolgozói fognak nyaralni. Az 2600 négyzetméteres épület 3,2 hektáros ősfás parkban áll, a 19. században, copf stílusban épült, 30 szobája van, 20 méteres úszómedencéje, plusz wellnessz, fitnessz, minigolf.

A szokatlan vásárlásra a Financial Times blogja is felkapta a fejét. A poszt azzal kezdődik, hogy a kommunizmus idején normális volt, hogy az állami vállalatoknak és intézményeknek hasonló nyaralóik vannak, de a rendszerváltás óta ez nem igazán szokás.

Az MNB a nagy visszatérő

- írja a blog. Körbe is kérdeztek a régió jegybankjainál, hogy melyik intézmény dolgozóinak van hasonló nyaralási lehetőségük. Se Horvátországban, se Észtországban, se Litvániában nincs ilyen. Lettországban megmaradt néhány épület nyaralónak a kommunista időkből, a szlovák jegybanknak van két nyaralója, Szlovéniában pedig tíz darab, egyenként 41 négyzetméteres egység.

Vagyis ezek közül egyik sem hasonlítható az MNB új kastélyához.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.