Mindenki kiposztolta, ahogy szétverik a várost

INTERNET
2014 augusztus 11., 11:26
comments 107

Zavargások és fosztogatás kezdődött Missouri államban, Ferguson városban, miután egy rendőr lelőtt egy fegyvertelen 18 éves fekete fiút, Michael Brownt. Brown esetéről itt írtunk, a körülmények egyelőre tisztázatlanok, az viszont biztos, hogy a felháborodás odáig vezetett, hogy néhányan üzletek ablaküvegeit törték be, és boltokat fosztottak ki.

A vasárnap éjszakai zavargások képeivel és videóival pedig tele vannak a közösségi oldalak a Vine-tól az Instagramig. Vandalizmust ilyen részletességgel ritkán sikerül dokumentálni.

Itt van rögtön ez a Vine:

Káosz az utcán:

Felgyújtott épületek:

Fosztogatás, miközben rendőrök sehol:

Akik csak későőbb érkeztek a helyszínre:

Közben voltak, akik csendben gyászolták Michael Brownt:

A fiú anyja pedig azt mondta, a fosztogatás tiszteletenség a fia emlékével szemben:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.