Zavargások kezdődtek, miután egy rendőr lelőtt egy fegyvertelen fekete fiút

külföld
2014 augusztus 11., 8:02
comments 104

Az eset az Egyesült Államokban, Missouri államban, Ferguson városban történt, ahol a rendőrség elleni tüntetés vasárnap estére erőszakba torkollott, írja a Reuters.

A tüntetők azért estek neki a rendőröknek, mert egy járőr lelőtte a 18 éves Michael Brownt, akinek ráadásul fegyvere sem volt ekkor. Később autók és üzletek ablakait törték be, több boltot kifosztottak, és azt kiabálták,

halál a rendőrökre.

150 rohamrendőrt vezényeltek a helyszínre.

A rendőrség szerint a járőr azért lőtte le Brownt, mert "egy fegyver megszerzéséért harcoltak a rendőrautóban". Az viszont nem világos, hogyan került Brown az autóba. A rendőrt, aki hat éve szolgált, átmenetileg felfüggesztették.

Az ügy hasonló lehet, mint Travyon Martin, a 17 éves fiú esete, akit egy polgárőr, George Zimmermann lőtt le tisztázatlan körülmények között. Miután Zimmermannt felmentették, zavargások kezdődtek több városban is. Az ügyben tavaly nyáron Barack Obama is beszédet mondott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt