Zavargások kezdődtek, miután egy rendőr lelőtt egy fegyvertelen fekete fiút

Az eset az Egyesült Államokban, Missouri államban, Ferguson városban történt, ahol a rendőrség elleni tüntetés vasárnap estére erőszakba torkollott, írja a Reuters.

A tüntetők azért estek neki a rendőröknek, mert egy járőr lelőtte a 18 éves Michael Brownt, akinek ráadásul fegyvere sem volt ekkor. Később autók és üzletek ablakait törték be, több boltot kifosztottak, és azt kiabálták,

halál a rendőrökre.

// ]]>

150 rohamrendőrt vezényeltek a helyszínre.

A rendőrség szerint a járőr azért lőtte le Brownt, mert "egy fegyver megszerzéséért harcoltak a rendőrautóban". Az viszont nem világos, hogyan került Brown az autóba. A rendőrt, aki hat éve szolgált, átmenetileg felfüggesztették.

Az ügy hasonló lehet, mint Travyon Martin, a 17 éves fiú esete, akit egy polgárőr, George Zimmermann lőtt le tisztázatlan körülmények között. Miután Zimmermannt felmentették, zavargások kezdődtek több városban is. Az ügyben tavaly nyáron Barack Obama is beszédet mondott.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.