Felesleges stadionokra százmillárdok, sérült focistáknak egy fillér sem

2014 augusztusában Brazíliában rendezik az értelmileg sérültek labdarúgó-világbajnokságát. A Nemzeti Sport cikkéből derült ki, hogy ezen a magyar válogatott nem lehet ott, mert a szövetség nem kapott elegendő támogatást az utazáshoz. Pedig a világranglistán elfoglalt harmadik helyünk után automatikusan részt vehetett volna a magyar csapat a tornán.

A négy évvel ezelőtti, dél-afrikai vébén ötödik helyen végzett a magyar válogatott, de ez az eredmény is kevés volt ahhoz, hogy elegendő támogatást kapjanak az idei induláshoz. Úgy, hogy például csak a Puskás-stadion újraépítésére százmilliárd forintot szán a kormány.

A mostani lemaradás a jövőre nézve sem jelent sok jót, mivel ezekre a tornákra nincs selejtező-sorozat, hanem a világranglistán elfoglalt helyezések alapján hívják meg a csapatokat. És mivel Magyarország idén nem indul, jelentősen visszaeshet a ranglistán. Erről Gódor László, a Fogyatékkal Élõk Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége vezetője beszélt a lapnak.

A mostani helyzetre azért tért ki az NSO, mert Svédországban is gondot okozott a helyi válogatottnak, hogy kiutazzon a világbajnokságra. Végül az ottani szövetségnek a svédek klasszisa, Zlatan Ibrahimovic segített, aki 50 ezer dollárral támogatta meg a csapatot. Pedig a csapat másodedzője eredetileg csak egy aláírt mezt kért, hogy azt árverésre bocsáthassák, de Ibra megkérdezte, összesen mennyi pénzre lenne szükségük, és az egész összeget átutalta. A svéd csapat hétfő éjjel utazott el Sao Paulóba, első meccsükön Japán ellen fognak pályára lépni.

Helyreigazítás:

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség elhatárolódik a 444.hu hírportál augusztus 12-én megjelent a "Felesleges stadionokra százmilliárdok, sérült focistáknak egy fillér sem" című cikküben megjelentek tartalma és képanyaga miatt. A cikket illusztráló MSOSZ kisfilm-videó, iletve szervezetünk logója sajnos illetéktelenek kezébe kerülve kaphatott nyilvánosságot. Természetesen nem kerülte el figyelmünket, hogy javítást eszközöltek a cikk végén, azonban mi nyomatékosan kérjük, hogy a cikk elején megjelenő fotót-amely sportolóinkat ábrázolja- is legyenek szívesek eltávolítani, mert a félreértés miatt kellemetlen és sértő helyzetbe került szövetségünk és általa versenyzőink, labdarúgóink is, pedig a cikkben megjelent tények, adatok nem a Magyar Speciális Olimpia Szövetségről szóltak és nem mozgalmunkat érintették. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;