Ukránra festették Moszkva jelképének csúcsdíszét

külföld
2014 augusztus 20., 13:30
comments 46

Na, ezt nevezem én akciónak!

Pár ismeretlen - megkockáztatom, ukrán - alpinista aktivista megmászta a Hét Nővér néven is emlegetett hét sztálinista moszkvai felhőkarcoló egyikét, a Kotelnicseszkaját és sárga-kékre festette a tetejét díszítő vöröscsillagot. Az orosz hatóságok azóta őrizetbe vett négy, hegymászó felszereléssel felszerelkezett "huligánt". Itt egy remek fotó arról, hogyan szelfizik a művével az aktivista* a művel egy munkás, akit azért küldtek fel, hogy fesse vissza aranyszínűre a vöröscsillagot:

(Via Guardian. A hírt gyakornokunk, Monty fordította.)

*PONTOSÍTÁS: sikerült beleszerkesztenem egy hibát Monty cikkébe. Tőle és olvasóinktól is elnézést kérek. (akiraly)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.