Mégsem tudja elvenni a polgármester a metodistáktól az iskolát

oktatás
2014 augusztus 21., 9:45
comments 33

Felsődobszán a jelek szerint mégsem cserél fenntartót az iskolakezdés előtti utolsó pillanatban a három másik település diákjait is oktató Bárczay Gábor iskola. A borsodi kormányhivatal működési engedélyt adott a Magyar Evangélikus Testvérközösségnek - jelentette be a MET-et vezető Iványi Gábor a nol.hu tudósítása szerint.

Az önkormányzat ma vette volna vissza a MET-től az iskolát, amiről 2011-ben lemondott. Hiába újították fel és bővítették 2010-ben az épületet, a fenntartását nem bírta a település.

A MET összesen húsz tepelülésen tart fenn oktatási-nevelési intézményeket, óvódától az érettségéig, főként hátrányos helyzetű gyerekek számára.

Felsődobsza polgármestere, Luterán András idén felmondta az ötéves közoktatási szerződést, amit a MET-tel még ő maga kötött. Állítólag panasz volt az oktatás minőségére, és a mT nem működött együtt az önkormányzattal. Iványi Gáborék szerint az egyoldalú lépés jogellenes volt. Aztán a polgármester után a központi iskolafenntartó, a KLIK is bejelentkezett, hogy átveszi az iskolát. A MET viszont ragaszkodik az iksolához, és bírósághoz fordult a szerintük jogellenes lépések miatt.

Az önkormányzat és a KLIK mára jelezték, hogy visszaveszik az iskolát. A metodisták viszont családi napot szerveztek az iskolába. Végül sem az önkormányzattól, sem a KLIK-től nem jöttek, Iványi viszont bejelentette, hogy újra működési engedélyt kaptak a kormányhivataltól.

Iványi a nol.hu tudósítójának azt mondta: a döntés praktikus olvasata szerint nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal, de az is lehet, hogy belátták: a MET a végsőkig elszánt, s nem hagyja elveszíteni az iskolát.

Később lapunknak a lelkész úgy nyilatkozott, hogy hívták ugyan a polgármestert a jó hangulatú családi napra, de nem jött el, ahogy az önkormányzat és a KLIK sem próbálta meg visszavenni az iskolát. Ezzel egy napot biztosan nyertek, de talán egy tanévet is.

Kerestük Felsődobsza polgármesterét, de nem értük el.

A MET és a Fidesz háborújáról, illetve az Orbán Viktort és Lévai Anikót összeadó, két legnagyobb gyereküket is megkeresztelő Iványi Gábor és a magyar kormányfő megromlott barátságáról itt írtunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt