A szombathelyi önkormányzat 20 millió forintot adott a Haladásnak játékosvásárlásra

sport
2014 augusztus 22., 08:35
comments 70

Kis lépésre kerültünk a tehetséges gimnazisták kötelező besorozásától a fotballklubokba: a Haladás profi (!) labdarúgócsapatának játékosvásárlásra 20 millió forint rendkívüli támogatást ítélt meg a szombathelyi önkormányzat. Ami amúgy többségi tulajdonos a klubban.

Ezt Puskás Tivadar fideszes polgármester jelentette be pénteken.

A polgármester szerint a többlettámogatással azt szeretnék elérni, hogy a Haladás játékoskerete megerősödjön és a csapat a bajnokságban továbbra is eredményesen szerepeljen.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 480 millió forintos költségvetéssel gazdálkodó csapat számára komoly segítséget jelent minden anyagi támogatás,

és ez most különösen jókor érkezik,

mert több olyan játékossal is tárgyalásban vannak, akivel erősíteni akarnak. Az ügyvezető egyelőre nem kívánta megnevezni, hogy kiket szeretnének szerződtetni, sőt még azokat a posztokat sem jelölte meg, amelyeken az esetleges új játékosokkal erősítenének.

Tommaso Rocchi, a Lazio korábbi játékosa egy hete már részt vesz a csapat edzésein, ám az ő leigazolásával kapcsolatban Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy az olasz csatár szerződtetését az edzéseken eddig nyújtott teljesítménye alapján nem javasolja. A Haladás a hatodik helyen végzett az elmúlt idényben, a mostani szezonban négy forduló után a kilencedik helyen áll. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.