Az Egyesült Államok Szíriában is kész odacsapni az Iszlám Államnak

külföld
2014 augusztus 22., 19:38
comments 98

Az Egyesült Államok nem lesz határokhoz kötve az Iszlám Állam elleni harcban. Az USA hosszútávú stratégiája szerint az iraki-szíriai határ mindkét oldalán szembeszáll a terrorszervezettel.

Erről Ben Rhodes, Obama elnök egyik tanácsadója beszélt egy pénteki sajtótájékoztatón Massachusettsben, a Martha's Vineyard nevű szigeten, ahol az elnök a hétvégét tölti.

A sajtótájékoztatót eredetileg James Foley amerikai újságíró lefejezése miatt hívták össze. Ezt Rhodes az Egyesült Államok elleni terrorcselekménynek nevezte.

„Ha amerikaiakra vadásztok, mi is vadászni fogunk rátok, bárhol is vagytok”

- üzente a tanácsadó az Iszlám Állam fegyvereseinek.

Az USA hadereje már eddig is hajtott végre légicsapásokat az Iszlám Állam állásai ellen Irakban, így segített a kurd pesmergáknak is visszafoglalni a terroristáktól a stratégiai fontosságú moszuli gátat.

De eddig Szíriában nem harcoltak az Iszlám Állam követőivel.

A napokban az USA több katonai és politikai vezetője is beszélt arról, hogy az Iszlám Államot mindenképp le kell győzni, ez pedig nem történhet úgy, hogy a szervezet szíriai szárnyát békén hagyják. Obama azt monda a csoportról, hogy az

olyan rosszindulatú daganat, aminek nincs helye a XXI. században.

(BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.