Matolcsy felesége polgármesternek készül abban a faluban, aminek létrehozását Matolcsy olajozta

politika
2014 augusztus 28., 07:51
comments 99

Matolcsy Gyöngyi indul Balatonakarattya polgármesteri székéért. A névazonosság nem véletlen, Matolcsy György feleségéről van szó.

Balatonakarattyán először választanak polgármestert idén, eddig Balatonkeneséhez tartozott. Egy 2012 népszavazáson döntöttek úgy a helyiek (döntően a nyaralólobbi), hogy leválnak Keneséről, mert aránytalanul keveset kaptak vissza Kenesétől.

És tudják, ki volt az egyik legnagyobb lobbistája és olajozója a leválásnak? A Matolcsy házaspár.

Férjemmel együtt mi is részt vettünk Akarattya Kenesétől történő elválásában. A háttérben segítettük a kezdeményezést, meg azt is, hogy sikerrel jusson át a bürokrácia útvesztőin.

- idézi a nyomatott HVG Matolcsy feleségének a nyilatkozatát, amit az Akarattyai Szilfalevél címú helyi lapnak adott. Itt jelentette be, hogy független jelöltként, de a Fidesz-KDNP támogatásával elindul a polgármesteri posztért. A győzelemre a HVG szerint nagy esélye is van, a helyiek nem titkolják, hogy abban bíznak, dőlni fog a pénz, ha a Matolcsy Gyöngyi nyer.

photo_camera Az indulást bejelentő interjú az Akarattyai Szilfalevélben, családi fotóval

Az interjú legjobb mondatai:

  • A gyermekeim felnőttek, több szabadidőm van, üzemgazdász végzettségem és elkötelezettségem révén hasznos lehetek egy megújuló település fejlődésének megalapozásában.
  • A férjem mellett sok tapasztalatot és értékes barátot szereztem az elmúlt évtizedekben: ezeket mind segítségül hívnám Akarattya fejlesztése érdekében.
  • Még fülembe csengenek férjem szavai, amit első látogatásomkor – 1981-ben – mondott: „Akarattya a világ közepe”.

Matolcsyéknak egy 1422 négyzetméteres telken lévő, 150 négyzetméteres kúriája van Akarattyán, rendszeresen használják is, az ott álló állami Audit le is fotózta a HVG.

A válás - és itt természetesen a két településről van szó - egyelőre nem megy simán, Kenesén rossz néven veszik Akarattya leválását, a határvonalat nem sikerült meghúzni, például hova kerül a honvédségi üdülő. Kenese polgármestere fideszes, így igazán érdekes a vita, amit a bíróság fog lezárni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.