Mégsem hallgatnak Putyinra a szakadárok

háború
2014 augusztus 29., 08:36
comments 162

Ott tartott a Donyeck melletti Ilovajszknál körbezárt ukrán katonák története, hogy Vlagyimir Putyin (elnök, orosz) megkérte az ostromló szakadárokat, hogy nyissanak humanitárius folyosót, ahol elvonulhatnak a kelepcébe került katonák.

Úgy tűnt, hogy ennek eleget is tesznek a kelet-ukrajnai szeparatisták, akiknek ugyebár semmi közük Putyinhoz, de a vezetőjük, Olekszandr Zaharcsenko szerint minden tiszteletük az orosz elnöké, mert az országa segíti elsősorban erkölcsileg őket. A feltételük az volt, hogy az elvonuló ukrán katonák a nehézfegyverzeteket és lőszereket adják le.

De szabad elvonulás helyett tűzharc bontakozott ki a szakadárok és a katonák között. Az MTI idézi Szemen Szemencsenko, a Donbasz zászlóalj parancsnokának Facebook-bejegyezését, miszerint rájuk lőttek a szakadárok, ezért újra védelmi állást vettek fel, és újra fellángolt az egy hete tartó harc. A parancsnok szerint sürgős erősítésre van szükségük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.