Nem fogják elhinni, hogy a belvárosi pénzekből kitömött lap mire jutott Juhász Péter alkalmasságát kutatva

Budapest
2014 augusztus 29., 15:43
comments 83

Tudják, van az a lap, a Mai Belváros, amelyik függetlennek mondja magát. És ez volt az eddigi legerősebb címlapja

rogan

Szóval ez az az újság, amelyik Rogán Antal polgármestersége idején legalább 389 millió forintot kapott elvileg hirdetési felületekre az V. kerületi önkormányzattól, de ennyi pénzért kb. évtizedekig lehetne kerületi reklámokkal teleszórni a lapot. Igen, az az újság, amelyiknek a kiadója, az Impress-Régió Kft. a tulajdonosa egy Aranykéz utcai lakásnak, történetesen annak, amelyik Habony Árpád hivatalos lakcíme.

A lapot a jelek szerint nem rendítette meg, hogy Rogán Antal az összeférhetetlenség miatt kénytelen megválni a polgármesteri széktől.  A Mai Belváros nem szívesen bízná a véletlenre a kiszemelt utód, Szentgyörgyvölgyi Péter sikerét. Pontosabban szeretné megóvni a kerületet attól, hogy esetleg Juhász Péter, az ellenzék jelöltje vegye át a kerület irányítását. És tudják miért? Mert Juhász Péternek kábítószerügyei voltak.

Arról maga Juhász írt pár hete, hogy a lap nevében kerületi lakosokat hívtak fel, arról érdeklődve, hogy tudják-e Juhászról, hogy drogos.

Most végre megjelent a lap nagy közvéleménykutatása. Kiderült, hogy 900 ember hívtak fel Juhász drogos múltjával. És nem fogják elhinni, de a kerület lakosainak 89 százaléka szerint inkább nem alkalmas Juhász a polgármesterségre korábbi kábítószerügyei miatt, mint alkalmas.

IMG_20140829_164329

 

Nagyjából nem is érdemes megtartani a választást, de persze talán vannak a kerületi lapnak olyan olvasói, akik nincsenek képben, ezért nekik külön cikkben magyarázza el a lap a drogügyeket.

belvaros2

Juhász egyébként nem egyszer nyilatkozott ezekről az ügyekről a sajtónak, tényleg elítélték kétszer, egyszer 17 éve, amikor kis mennyiségű kábítószert akart behozni, és elkapták. Ez után hozta létre a Kendermag Egyesületet. Másodszor saját magát jelentette fel, és a bíróságra is bevitt kendert. Elterelés lett a dologból, ahogy abból is, amikor demonstrációkra ipari kendermagot ültetett el.

Ha már minden kerületi olvasó tudja, hogy Juhász korábban drogozott, azt tudják-e, hogy mivel jár mindez? A Mai Belváros egy másik cikkben ezt is magyarázza. Nem a nagyotthallós cikk az, hanem a felette lévő. Pszichés tünetek, apátia, érzelmi zavar, rászokás más drogra.

belvaros3

 

Ehhez képest mit kínál a másik oldal. Nézzük a címlapot:

belvaros1

 

Az alpolgármester, bizonyos Szentgyörgyvölgyi Péter segíti a beiratkozást, aki hajózik a nyugdíjasokkal, a kerületben pedig kevesebb az autólopás és megszépült a Bihari János utca. Arról, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter kedvezményesen hogyan vett lakást a kerülettől, nem találtunk hírt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.