Megvan, ki mázolta kék-sárgára Moszkva egyik jelképét

külföld
2014 augusztus 31., 09:12
comments 48

Mustang Wantedről volt már szó lapjainkon: ő az a mindenhova felmászó ukrán fiú, aki rendszerint kötél nélkül mászik meg nagyon magas dolgokat. Mutatom:

klip

Talán arra is emlékeznek, hogy auguszts 20-ra virradóra valaki vagy valakik kék-sárgára festették a Moszkva jelképének számító hét felhőkarcoló, a Hét Növér egyikének csúcsdíszét.

Az orosz rendőrség éber volt, az akció után el is fogatk négy basejumpert*. De most Mustang Wanted fényképekkel bizonyította, hogy az elfogottak, akiket hét év börtön fenyeget, teljesen ártatlanok.

A mutatványt ő hajtotta végre.

Igaz, azóta elkaptak két férfit, akik tényleg segítettek neki az akcióban.

Mustang Wantednak volt még egy csodás húzása: a csillag átfestéséről készített videót eladta ötezer dollárért annak a Life.ru-nak, ami Putyin propagandagépezetének egyik leghatékonyabb darabja. A pénzt aztán az ukrán hadseregnek adományozta. Értik, ugye?

Gyakorlatilag Putyin pénzét adta az ukrán hadseregnek.

(Via Vocativ)

*Pontosítás 11:59:

Sajnos nem túl jó az ukránom, így elsőre tetőfedőnek fordítottam azt, ami valójában bázisugrót jelent. Szóval az orosz rendőrök négy bázisugrót kaptak el, akik pechükre pont onnan akartak ugrani, ahol Mustang Wanted akciózott. Ezt fejti ki Mustang Wanted is abban a Facebook-posztban, amit amúgy egy, a Szent István Bazilika megmászásakor készített fényképével illusztrált:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.