Az orosz politikus már a CNN-en vádolja Magyarországot, hogy tankokkal segítjük az ukránokat

2014 szeptember 2., kedd 18:13
194

Vjacseszláv Nyikonov orosz parlamenti képviselő volt a CNN vendége. Az Ukrajnában zajló háborúról kérdezték. Azt ismételgette, hogy nincsenek orosz csapatok Ukrajnában, bár mikor ezt először kimondta, azért egy pillanatra rajta is látszott, hogy nem hiszi el.

„Nincsenek orosz csapatok Ukrajnában! TÉNYLEG!”

Aztán arról beszélt, hogy a T-72-es tankokat amerikai parancsra Magyarország küldte az ukránoknak. Utalt rá, hogy ha az oroszbarát szeparatisták oldalán lát valaki ilyen, orosz gyártmányú fegyvereket, akkor azt valószínűleg a lázadók vették el az ukrán hadseregtől. (Egyébként a Magyar Honvédség által valójában Csehországba eladott T-72-esek nem orosz, hanem csehszlovák gyártmányúak, és ebből a harckocsitípusból Ukrajna hadserege jóval nagyobb kontingenssel rendelkezik, mint a Honvédség valaha.)

Egyébként érdemes végignézni az egész videót, ahogy Nyikonov előad minden lényeges pontot az orosz propagandaanyagokból.

A Külügyminisztérium egyelőre nem követelt több tiszteletet az oroszoktól a magyaroknak, de ez valószínűleg már csak órák kérdése.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt