Egy amerikai diáklány mindaddig egy matracot fog cipelni mindenhova, amíg ki nem rúgják azt a diákot, aki megerőszakolta

Emma Sulkowicz a Columbia Egyetemre jár, és második évének első napján egy diáktársa megerőszakolta a kollégiumban. Azóta hihetetlen energiája megy el arra, hogy igazát bizonyítsa. A kollégiumi vezetők, a rendőrök és sokszor még a diáktársai és barátai is hitetlenül fogadják a történetét.

A története egyáltalán nem ritka, az Egyesült Államokban komoly gondokat okoz, hogy a kampuszokon belül jelentett erőszakolós feljelentéseket az egyetemek vezetése megpróbálja eltussolni vagy elbagatellizálni. Sulkowicz egyike annak a 23 diáknak, akik szövetségi panaszt tettek áprilisban a Columbia ellen, mivel állításuk szerint félrekezelik a hasonló eseteket. Hárman is azt jelentették, hogy ugyanaz a diák bántalmazta őket, de mindhármuk panaszát lesöpörték, a diákot pedig nem függesztették fel.

Sulkowicznak megjelent egy írása májusban a Time-ban, amiben azt írta, hogy minden nap félve hagyja el a szobáját.

A 23 éves lány idén végez vizuális kultúra szakirányon, és még mindig nem törődött bele abba, hogy egykori támadójuk zavartalanul közlekedhet a kampuszon. Egy performanszba kezdett: mindenhova egy dupla méretű matraccal jár az egyetem területén belül, mindaddig, amíg ugyanabba az intézménybe kell járnia, mint támadójának.

A saját kollégiumi ágyamban erőszakoltak meg, és azóta az a tér vészterhessé vált nekem. És úgy érzem, hogy mindannak a súlyát, ami akkor történt velem, azóta cipelem magammal.

- mondta a projektjéről Sulkowicz. (via NYMag)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.