Elveteti az EU Putyintól a 2018-as focivébét?

sport
2014 szeptember 03., 06:16
comments 148

Az Európai Unió diplomatái aktívan fontolgatják, hogy elvegyék Oroszországtól a 2018-as futball-világbajnokság rendezési jogát, és a Financial Times szerint az európai országokban már terjed az a tervezet, amely szerint fel kellene függeszteni Oroszország jogát arra, hogy

nagy fontosságú nemzetközi kulturális, gazdasági vagy sporteseményeket

rendezzen, beleértve a Forma-1-es versenyeket, az európai futballmérkőzéseket és a következő focivébét, aminek rendezési jogát az ország még 2010-ben nyerte el.

foci1

Az FT szerint a tervet főleg a litván és az észt képviselők támogatják, bár a szankciókról folytatott megbeszélések mindeddig elvi síkon zajlottak.

Egy politikai elemzőcég vezetője azt mondta a lapnak, hogy a nagy presztízsű nemzetközi sportesemények bojkottjának "kifejezetten hidegháborús hangulata van", és hogy egy ilyen intézkedés érzékenyebben érintené az oroszokat, mint az EU által tervezett gazdasági szankciók, amelyeket ma vitatnak meg Brüsszelben.

A vébé bojkottja az Ukrajna fölött lelőtt maláj gép lelövése után már szóba került; akkor a FIFA a bojkott ellen foglalt állást, mondván: "a sportesemények bojkottja nem hatékony módja a problémák megoldásának".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.