Fantáziát lát a sertéshúsban Mészáros Lőrinc

gazdaság
2014 szeptember 04., 08:35
comments 174

Felcsúton járt a Magyar Narancs. A település tovább szépül és fejlődik, az állattartás és húsfeldolgozás lesz az új irány.

Egy korábbi szántón, a település határában állattartó telepet épít Flier János. Ehhez 430 milliós uniós és állami támogatást kapott. A helyiek szerint a gazdálkodó szarvasmarhákkal foglalkozik, egyébként a helyi Fidesz-vezető férje, és ő kezeli a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak a környékbeli földjeit. A gazdálkodó maga is több száz hektár földet nyert el az állami földpályázatokon.

Nemcsak Flier lát fantáziát az állattartásban. Mészáros Lőrinc polgármester cége, a Búzakalász 66 Kft. ingatlanán is építkezés folyik, állítólag új sertéstelep épül Alcsútdoboz külterületén. Mészáros már korábban belevágott a húsüzletbe, Göböljáráson van egy állattartó telepe, de az kicsi. És vágóhídja is működik Veszprémben. Mészáros már sertésjóléti támogatást is kapott a kormány által biztosított keretből, ehhez épülhet a telep. Nem gondolkodhat rossz irányba, mert az új vidékstratégia az eddiginél nagyobb támogatást ad majd az állattartásra. Amellett, hogy multiknak is szállít már be felvágottat, kolbászt és szalonnát, a közelmúltban Alcsútdobozon is nyitott pékséget és hentesboltot. Figyeljenek rá oda, elég ügyesen forgatja a pénzt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.