Fantáziát lát a sertéshúsban Mészáros Lőrinc

2014 szeptember 4., csütörtök 8:35
178

Felcsúton járt a Magyar Narancs. A település tovább szépül és fejlődik, az állattartás és húsfeldolgozás lesz az új irány.

Egy korábbi szántón, a település határában állattartó telepet épít Flier János. Ehhez 430 milliós uniós és állami támogatást kapott. A helyiek szerint a gazdálkodó szarvasmarhákkal foglalkozik, egyébként a helyi Fidesz-vezető férje, és ő kezeli a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak a környékbeli földjeit. A gazdálkodó maga is több száz hektár földet nyert el az állami földpályázatokon.

Nemcsak Flier lát fantáziát az állattartásban. Mészáros Lőrinc polgármester cége, a Búzakalász 66 Kft. ingatlanán is építkezés folyik, állítólag új sertéstelep épül Alcsútdoboz külterületén. Mészáros már korábban belevágott a húsüzletbe, Göböljáráson van egy állattartó telepe, de az kicsi. És vágóhídja is működik Veszprémben. Mészáros már sertésjóléti támogatást is kapott a kormány által biztosított keretből, ehhez épülhet a telep. Nem gondolkodhat rossz irányba, mert az új vidékstratégia az eddiginél nagyobb támogatást ad majd az állattartásra. Amellett, hogy multiknak is szállít már be felvágottat, kolbászt és szalonnát, a közelmúltban Alcsútdobozon is nyitott pékséget és hentesboltot. Figyeljenek rá oda, elég ügyesen forgatja a pénzt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt