Bár tavaly brutális bukás volt Rákay Philip össznemzeti tűzgyújtása a tévében, idén még több pénzt ad rá az állam

POLITIKA
2014 szeptember 05., 08:14
comments 150

Rákay Philip, az MTVA akkori intendánsa 992,3 millió forintból rendezte meg az Itthon vagy! – Magyarország, szeretlek! című programsorozatot. A beleölt elképesztő mennyiségű pénz ellenére a műsor végül a kutyát sem érdekelte, az MTV nem fért be vele az adott héten 20 legnézettebb műsor közé sem.

Amikor az MSZP a parlamentben rákérdezett arra, hogy pontosan mennyi volt a rendezvény meg az azt bemutató műsor, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt válaszolta, hogy

„Önöknek csak a költségek számítanak, nem veszik figyelembe a kezdeményezés nemes célját, a hagyományőrzést, a települések bemutatását.”

A műsor maga amúgy ilyenre sikeredett:

rakay-philip-mtva-eger-tuz

 

Na, a tavalyi bukás ellenére idén újra lesz Itthon vagy! – Magyarország, szeretlek!

De ezúttal nem csak 992,3 millió forint közpénz megy el rá, hanem nagyvonalúan

kerek egymilliárd.

A pénz átcsoportosításáról szóló kormányhatározat szerint a lóvé a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása nevű költségvetési sorról megy majd, ebben vannak a bajba jutott önkormányzatoknak adható támogatások is.

Bár Rákay Philip tavaly azt mondta, hogy az MTVA és a Magyar Turizmus Zrt. közös szervezésű műsorával

hagyományt szeretne teremteni,

akkora hagyomány mégsem lesz belőle, mert a Magyar Turizmus Zrt. már idén kiszállt a dologból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.