Schmitt Pál szerint Budapest alkalmas lehet a 2024-es olimpia megrendezésére

sport
2014 szeptember 05., 12:17
comments 120

A csaláson rajtakapott egykori köztársasági elnök lázasan próbál visszaszivárogni a közéletbe, most mint a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke beszélt erről.

„Addig még sok víz lefolyik a Dunán, de akár Budapest is otthont adhatna a 2024-es játékoknak. Vannak arra mutató jelek, hogy alkalmasak lehetünk rá”

nyilatkozta a mob.hu-nak Schmitt Pál.

Az utóbbi négy nyári olimpiát tízmilliós városokban rendezték, de Schmitt szerint ez sem lehet feltétlen akadály, mivel:

„Addigra elkészül a teljesen újjáépített Puskás Ferenc Stadion, illetve lesz egy olimpiára alkalmas uszodánk, elvégre 2021-ben a magyar főváros rendezi a vizes világbajnokságot.”

A MOB tiszteletbeli elnöke beszélt arról is, hogy a város is folyamatosan épül-szépül, ami mindenképp erősítheti a potenciális budapesti pályázatot.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2024-es játékokért a hírek szerint már versenyben van Berlin és Hamburg, valamint több amerikai város is.

Mellettük Rómát és Isztambult sem szabad egy kézlegyintéssel elintézni.

- emlékeztet a MOB honlapja. Az utóbbi idők olimpiáit rendre az a kritika kíséri, hogy ha egy városnak nincs meg a megfelelő infrastruktúrája már előre (mint mondjuk Londonnak), akkor az olimpiák megrendezése hatalmas társadalmi károkkal és később üresen kongó létesítményekkel járnak. Ilyesmit lehetett látni Athénban és Pekingben, és emiatt félti mindenki már előre az előkészületeiben rettenetesen haladó riói játékokat is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.