Füvet reklámoz Pharrell Williams és Snoop Dogg

Tbg
2014 szeptember 8., hétfő 11:07
27

Innen kelettől több ezer mérföldnyire nyugatra már legális a marihuána, több amerikai államban szabad adni-venni és legfőképpen fogyasztani a könnyű drogok klasszikusát.

És ahogy gyarapodik a piac, úgy pofásodik a fűipar körül a reklámtevékenység is. Bizony, lassan hozzá lehet majd szokni, hogy ahogy a sört, a szalámit vagy a mosóport, úgy reklámozzák a különféle cégek marihánából készült termékeiket.

Tessék ránézni a Kurupts Moon Rock Blunts júliusi kampányára, amelyben hasisolajjal megkent gandzsájukat, a Moon Rocksot reklámozzák:

Gyöngyöző buborékok helyett itt a bibéké és porzóké, habzó folyadék helyett a lángé és a füstölésé a főszerep, de hatásmechanizmusát tekintve semmiben sem különbözik egy sörreklámtól.

A gyártó, Kurupt (aki ugyancsak rapper, Snoop haverja) nem bízta persze a véletlenre a sikert, két popsztárt is leszerződtetett a Moon Rocks Blunts kampányához, akik közös dalban éneklik el, miért jobb ettől a terméktől beállni.

Igen, az egyikük valóban Snoop Dogg, a rapper, másikuk viszont az a Pharrell Williams, akiért a világ normcore-abb része is megőrül.  Ennél mainstreamebb talán már nem is lehet a fűkultúra.

A kampányhoz kapcsolódó közös nótáról még csak annyit ismerni, amennyit egy, Snoop Dogg csapata által készített amatőr felvételből kihallani:

Hogyaszondja, Snoop azt rappeli, hogy:

 I gets my groove on.
I do my thang.
My planet’s Krypton, home of the freaks.
Come get yo moon rocks.
I am a G

Én ezt most nem fordítanám le, viszont a legjobb műfordítások beküldői között Snoop Dogg-videókra mutató YouTube-linkeket sorsolunk ki, és a legjobb műveket közzétesszük! (A fordításokat a megirom@444.hu-s címre várjuk!)

Snoop Dogg szövegére végül ráúszik Pharrel Williams éneke, a refrén pedig úgy szól:

"when lightning strikes, you know it."

Ez utóbbi nyilván arra utal, hogy a gyártó szerint eléggé beüt a ménkű, azaz a hasisolajjal és kieffel (marihuánaszármazékkal) feldobott cucc, a Moon Rocks, ha az ember elfogyasztja. (Guardian/Billboard)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt