Lázár János Brüsszelhez fordulna a norvég alap ügyében

2014 szeptember 9., kedd 13:43
68

Brüsszelhez fordulhat Magyarország a Norvégiával fennálló vitás ügye rendezése érdekében – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírókkal a Parlamentben.

„Valószínűleg arra szorulunk, hogy az Európai Bizottsághoz forduljunk, és Brüsszel megoldását kérjük. (...) Amikor a felek nem egyeznek (...), lehetőségük van arra, hogy Brüsszelhez forduljanak, és azt kérjék, szolgáltasson igazságot. Mi is valószínű, hogy erre fogunk ráfanyalodni”

– mondta Lázár János a norvég támogatások felfüggesztése miatt Magyarország és Norvégia között kialakult vita ügyében.

A Norvég Civil Támogatási Alap forrásait koordináló Ökotárs Alapítvány budapesti irodájában végzett tegnapi házkutatással kapcsolatban a miniszter azt mondta: a kormány abban érdekelt, hogy derüljön ki az igazság, az érintettek pedig minél hamarabb tisztázzák magukat. Lázár János egyébként a kabinet nevében nem kívánta kommentálni a rendőrségi nyomozást – írja az MTI.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség norvég ügyekkel intenzíven foglalkozó helyettes államtitkára viszont azt mondta:

„A híradásokból értesülve a rendőrségi fellépésről, azt személy szerint, már csak az érintettek miatt is túlzónak vélem.”

Vidar Helgesen, Norvégia Európa-ügyekért felelős minisztere pedig azt mondta:

„A magyar hatóságok a tegnapi rendőrségi akcióval megmutatták, hogy a civil társadalom zaklatása tovább folytatódik, és hogy nem áll szándékukban a Norvégiával kötött, az EGT és Norvég Alapok működésére vonatkozó megállapodásokat betartani”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt